ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΡΟΗ

Χαλκίδα: Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου,  με περισσότερες από 100 ταινίες με 40 από αυτές μάλιστα να κάνουν την πρεμιέρα τους.

Όλα τα φώτα λοιπόν στρέφονται στην πόλη της Χαλκίδας σε μια πολιτιστική εκδήλωση με πρωτοφανή συμμετοχή κορυφαίων δημιουργών , εκπροσώπων των γραμμάτων και της τέχνης, σκηνοθετών, ηθοποιών και μουσικών.

θα παρακολουθήσουμε τρείς ενδιαφέρουσες ουγγρικές παραγωγές, καθώς και τέσσερις ιστορίες στις οποίες καταγράφονται σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη, σε συνεργασία με το Διεθνές Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου EKOFILM και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.

Επίσης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από 4 ντοκιμαντέρ θα καταγράφονται ιστορικά γεγονότα που έγιναν το 1922 στον  διωγμό του Ελληνισμού από τα Μικρασιατικά παράλια.

Παράλληλα,  θα πραγματοποιηθεί και  έκθεση αρχειακού υλικού με φωτογραφίες της περιόδου εκείνης  σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο

Φυσικά θα υπάρξουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως  ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, και παρουσιάσεις κινηματογραφικών εργαστηρίων.

Πρόκειται λοιπόν για αρκετά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία αναμένεται μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάσκετ: Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας 10 & 11/12/2022

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο Α Ευβοίας : Αποτελέσματα 10 – 11/12/2022-Βαθμολογία – Επόμενη Αγωνιστική

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο Γ Ευβοίας 3ος Όμιλος: Αποτελέσματα- Φύλλα Αγώνων-Επόμενη Αγωνιστική

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα