ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ Β’ ΕΘΝΙΚΗΡΟΗ

Β’ Εθνική Playoffs : Ισοφάρισε η επτάψυχη Γέφυρα την Δόξα – έγραψε ιστορία ο Έσπερος Λαμίας

Τρομερή Γέφυρα! Αν και βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο του αποκλεισμού, η Γέφυρα έδειξε χαρακτήρα και ποιότητα κόντρα στη Δόξα και κερδίζοντας με 85-78 την ομάδα της Λευκάδας το απόγευμα του Σαββάτου έκανε το 1-1 στη μεταξύ τους σειρά για τα Playoffs ανόδου από τον Βορρά της Β Εθνικής. Πλέον, όλα θα κριθούν φυσικά στο απόλυτο Game 3, τον τελικό των τελικών, που θα λάβει ξανά χώρα στο παρκέ των πορτοκαλί.

Αν και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτερα στο παρκέ όντας πιο διψασμένοι σε αυτά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά προηγούμενοι με 21-15 μέχρι και το φινάλε της 1ης περιόδου όντας πολύ αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, η Δόξα βρήκε λύσεις και επιθετικά και πετυχαίνοντας 22 πόντους στην 2η περίοδο και ταυτόχρονα βρίσκοντας λύσεις και στην άμυνα πρόλαβε να κλείσει το ημίχρονο οριακά πίσω στον πίνακα του σκορ και σε απόσταση καλαθιού με 40-37 -με το δεύτερο μέρος να προμηνύεται συγκλονιστικό.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και μετά την ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες να συνεργάζονται σε μια υψηλού σκορ 3η περίοδο για 50+ πόντους, κάτι που τις διατηρούσε πολύ κοντά μεταξύ τους -με την Γέφυρα ωστόσο να παραμένει για άλλη μια φορά έστω και οριακά εκείνη μπροστά στον πίνακα του σκορ με 62-60 λίγες στιγμές πριν την έναρξη του τέταρτου και καθοριστικότερου όλων δεκαλέπτου.

Στην 4η και τελευταία όμως περίοδο, οι πορτοκαλί πήραν… φωτιά με 23 πόντους ενεργητικό -κάτι που τους βοήθησε εν πολλοίς να ξεφύγουν στον πίνακα του σκορ και εν τέλει να πανηγυρίσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στη σειρά παραμένοντας ζωντανοί στη μάχη της ανόδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 40-37, 62-60, 85-78

 

Στην Ελίτ Λιγκ ο Έσπερος Λαμίας! Ο Έσπερος έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα της Β Εθνικής που κατάφερε να ανέλθει στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, με την ομάδα της Λαμίας να αλώνει την έδρα του Μακεδονικού με 74-64, να κάνει το 2/2 στη μεταξύ τους σειρά και να πετυχαίνει μια ιστορική άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το πρώτο μέρος ήταν ένα αδιάκοπο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Έσπερο Λαμίας να αντέχει στην σαφώς καλύτερη εικόνα των γηπεδούχων σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους ματς το περασμένο Σάββατο (22/4) στο δικό τους -και απόρθητο φέτος σε κανονική διάρκεια και Playoffs- γήπεδο βρίσκοντας πολλές λύσεις επιθετικά και ξεπερνώντας το φράγμα των 40 πόντων ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Έτσι, το καθ’ όλη τη διάρκειά του ισορροπημένο πρώτο 20λεπτο (21-19 στο 10′, 41-41 στο 20′) πήγε απόλυτα ισόπαλο στα αποδυτήρια με όλα να κρέμονται φυσικά από μια κλωστή…

Η μεγάλη αυτοπεποίθηση του Έσπερου μάλιστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο μετά την ανάπαυλα, με την ομάδα της Λαμίας να μοιάζει με την καλύτερη ομάδα του παρκέ σε αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να ξεφύγει για πρώτη φορά στον πίνακα του σκορ περνώντας εκείνη τώρα μπροστά με 56-63 μέχρι και το 30′ σε μια ολική ανατροπή που την έφερε ακόμα πιο κοντά σε μια ιστορική στιγμή κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Μέχρι και το τέλος μάλιστα, δεν άλλαξε τίποτα, με τον Έσπερο να κατεβάζει ρολά στην άμυνα στην 4η περίοδο και επιτρέποντας μόλις 8 πόντους παθητικό δεν άργησε να εξασφαλίσει τη νίκη και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ελίτ Λιγκ!

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-41, 56-63, 64-74

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των Playoffs:

Σάββατο 29/4

Γέφυρα – Δόξα Λευκάδας 85-78 (1-1)
Μακεδονικός – Έσπερος Λαμίας 64-74 (0-1)

Αναλυτικά τα ζευγάρια (σκορ σειράς):

Α’ Φάση

(1) Βίκος – Δόξα Λευκάδας (2-3)
(2) Έσπερος Λαμίας – Τρίκαλα (3-0)

(3) Μακεδονικός – Μαχητές (3-0)
(4) Γέφυρα – Πανσερραϊκός (3-1)

Β’ Φάση

Γέφυρα – Δόξα Λευκάδας (1-1)
Μακεδονικός – Έσπερος Λαμίας (0-2)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Playoffs (6/5):

17.00 Γέφυρα – Δόξα Λευκάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέμπη: Η σκανδαλώδης εξαίρεση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υποχρέωση αποζημίωσης επιβατών

ALIVERIPRESS

Στοίχημα : Στατιστικά 40ης Εκπομπής <ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟ> 20-21&22/01/2024 ΕΠΙΤΥΧΙΑ 90% ( 6 Στα 7 )

ALIVERIPRESS

Οι νέες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα