ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΡΟΗ

ΕΥΒΟΙΑ: Πανό διαμαρτυρίας έξω από το Νηπιαγωγείο Καράβου

Από Panos_bfs

 ΑΠΡ 28, 2023

 

Σήμερα το πρωί Παρασκευή 28 Απριλίου, βρέθηκε αναρτημένο ένα πανό διαμαρτυρίας, τοποθετημένο στην είσοδο του Νηπιαγωγείου Καράβου, εκ μέρους των γονέων.

«ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΤΗΡΙΟ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ» γράφει το κείμενο του με μαύρα κεφαλαία γράμματα, αποδεικνύοντας έμπρακτα οι γονείς πως δεν εφησυχάζονται περιμένοντας την απάντηση από τον δήμο να τους ανακοινώσει την λύση που θα ακολουθηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα για την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου.

Τα σοβαρά ζητήματα που θέτουν οι γονείς, ως ζητήματα που πλήττουν την ασφάλεια των νηπίων μπορούμε να δούμε στην πρόσφατη επιστολή των γονέων προς τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά στις 22 Μαρτίου 2023:

 

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους,

Η επιστολή αυτή υπογράφεται από τους γονείς των νηπίων του νηπιαγωγείου Καράβου και αφορά στο θέματης μεταστέγασης του σχολείου. Είναι ένα θέμα το οποίοπολλές φορές έχει φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων αλλάεδώ και χρόνια δεν έχει βρεθεί μια λύση.

Προς ενημέρωση όλων τα προβλήματα που αφορούν το νηπιαγωγείο Καράβου δεν είναι ούτε επιφανειακά ούτεδευτερεύοντα. Αφορούν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιώνμας και χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ λύσης. Παρατiθενταιπαρακάτω:

(1) Το νηπιαγωγείο Καράβου δεν έχει έξοδο κινδύνουσε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού. Η δεύτερηέξοδος του σχολείου είναι προς μπαλκόνι και όχι προς ανοιχτό υπαίθριο χώρο για περίπτωσηκινδύνου.

(2) Η κεντρική είσοδος του σχολείου είναι πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

(3) Το σχολικό λεωφορείο παρκάρει στην απέναντι πλευρά του δρόμου-γιατί συνήθως δεν υπάρχει χώρος έξω ακριβώς από το σχολείο-με αποτέλεσμα τα παιδιά να διασχίζουν τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (χωρίς σχολικό τροχονόμο) αφήνοντας την ασφάλεια τους αποκλειστικά στη μια συνοδό λεωφορείου!

(4) Δεν υπάρχει πιστοποιητικό και μελέτη πυρασφάλειας στο κτήριο.

(5) Δεν  υπάρχουν τουαλέτες ενηλίκων

(6) Δεν υπάρχει αύλιος χώρος στο σχολείο. Τα παιδιά είτε βρίσκονται σε μάθημα είτε σε διάλειμμα παραμένουν κλεισμένα σε 4 τοίχους.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το κτήριο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για τη στέγαση τόσων παιδικών ψυχών! Γίνονται προσπάθειες για την μετεγκατάστασητου σχολείου εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Είναι απαράδεκτη η κωλυσιεργία των διαδικασιών θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Επικαλούμαστε το ήθος και ζητάμε ΑΜΕΣΑ την αλλαγή κτηρίου του σχολείου. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας δεν θέλει να θρηνήσουμε κάποιο θύμα για να γίνουν τα αυτονόητα. Γι αυτό απαιτούμε άμεσα λύση.

Αναμένοντας ανταπόκριση εντός 15 ημερών δε έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Οι γονείς

previous arrow
next arrow

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάσκετ Γ Εθνική : Βήμα για την άνοδο και την παραμονή PLAYOFFS & PLAYOUTS

ALIVERIPRESS

Βαθμολογία Ποδόσφαιρο Γ Εθνική 14/10/2023

ALIVERIPRESS

Φάνης Σπανός: Χρηματοδότηση 527.500 ευρώ για την αντικατάσταση ενεργοβόρων φωτιστικών του Δήμου Θηβαίων

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα