ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΡΟΗ

“Ανάστα ο Κύριος” το Δ.Σ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Ο τέως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης του δήμου Κύμης Αλιβερίου, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Πιλάτης, με επιστολή στις 26 Απριλίου 2023, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Ζέρβα δήλωσε την Ανεξαρτητοποίησή του και την απόφασή του να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εφόσον ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς τον έθεσε εκτός παράταξης και τον έπαψε από τα καθήκοντά του ως Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου λόγω της δήλωσης του κου Πιλάτη, ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του Οκτώβρη 2023.

Συγκεκριμένα η επιστολή του κου Πιλάτη αναφέρει :

Δημοτικός σύμβουλος
Ιωάννης Πιλάτης Αλιβέρι 26/04/2023

Θέμα << Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης >>

Κύριε Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή μου ,ενημερώνω το προεδρείο σας ότι με την Υπ Αριθ.
Πρωτ. 5992 /20-04-2023 επιστολή του Δημάρχου κου Μπουραντά ο οποίος με έθεσε
έκτος παράταξης και με έπαψε από τα καθήκοντά μου ως Αντιδημάρχου και
αναπληρωτή Δημάρχου λόγω της δήλωσής μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις
επόμενες εκλογές . Δηλώνω στο προεδρείο σας την Ανεξαρτητοποίηση μου και την
απόφασή μου να παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ως
ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ,όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις
και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρακαλώ να προβείτε
στις ανάλογες διαδικασίες γνωστοποίησης της απόφασής μου στο Δημοτικό
Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου και τα πρακτικά αυτού
.

Με τιμή
Ιωάννης Πιλάτης

Αμέσως μετά την ανάγνωση της εν λόγω επιστολής, από τον Πρόεδρο, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ την ίδια ημέρα, ακολούθησε η τοποθέτηση του επίσης εκλεγμένου με την δημοτική παράταξη Μπουραντά και ανεξαρτητοποιημένου Δημοτικού Συμβούλου κου Παναγιώτη Αναγνώστου, ο οποίος με λίγα λόγια καυτηρίασε τις αποφάσεις και τις “αυθαίρετες” ενέργειες του Δημάρχου, να ορίσει τον διάδοχό του, δηλαδή τον κ. Νίκο Μπαράκο, με την στήριξη μόλις 10 δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αναγνώστου ανέφερε :

«Ακούγοντας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Πιλάτη από τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» και επειδή υπήρξα ένα από τα αρχικά ιδρυτικά μέλη της, όπως και ο Γιάννης Πιλάτης, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τη διάσπαση και τελικά τη διάλυση αυτής της Δημοτικής Παράταξης.

Συγχρόνως όμως εκφράζω και την οργή μου για τις αυθαίρετες, επιεικώς τις χαρακτηρίζω, ενέργειες του απερχόμενου Δημάρχου κ Μπουραντά. Στην επιστολή του προς τον Γιάννη Πιλάτη, μεταξύ των άλλων αναφέρει «από εδώ και στο εξής δεν μπορείς να είσαι μέλος της Παράταξης».

Από ποια παράταξη διαγράφετε τον κ Πιλάτη κύριε Μπουραντά; Είστε μέλος αυτής της παράταξης; όχι βέβαια.

Με άλλα λόγια, με μία ενέργεια που μας θυμίζει άλλες εποχές «αποφασίσατε και διατάξατε». Σας καλώ επίσης κ. Μπουραντά να μου αναφέρετε ένα Δήμο της χώρας μας, όπου απερχόμενος Δήμαρχος με αυθαίρετες διαδικασίες ορίζει διάδοχο κατάσταση της αρεσκείας του! Και θα ρωτήσει κάποιος, για ποιο λόγο ο κ. Μπουραντάς έχει δρομολογήσει αυτές τις διαδικασίες;

Η απάντηση είναι απλή και προφανής: για να συνεχίσουν οι παρατρεχάμενοι του να εισπράττουν από τον Δήμο και συνεχίσει ο ίδιος από τα παρασκήνια την καταστροφική πολιτική του για το Δήμο μας. Αυτά για να γνωρίζει ο κόσμος και τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» για τις πασιφανείς αυθαίρετες ενέργειες σας κ. Μπουραντά! »

Η φράση του κου Αναγνώστου ” για να συνεχίσουν οι παρατρεχάμενοι του να εισπράττουν” δημιούργησε απίστευτή ένταση στον Πρόεδρο κ. Ζέρβα, ο οποίος έπαθε σύγχυση κι έκανε λόγο για “παράνομες εισπράξεις” και παρασύρθηκε σε μία εκ των ουκ άνευ επίθεση προς το πρόσωπο του κου Αναγνώστου για ακόμη μια φορά. Όμως ούτε κατά διάνοια, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο δεν άφησε, κάτι τέτοιο καν σαν υπονοούμενο, ο κ. Αναγνώστου.

“Παρατρεχάμενος” δε, ονομάζεται αυτός που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ισχυρά πρόσωπα, για να κερδίσει την εύνοιά τους.

Συνεπώς, η ταραχή του Προέδρου κου Ζέρβα, οι ύβρεις και οι απειλές για μηνύσεις εναντίον του κου Αναγνώστου, ήταν ανούσιες και ανώφελες, όπως και οι “χονδροειδείς” προσβολές ακόμη και την ώρα που αναχωρούσε ο κ. Αναγνώστου, όταν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουραντά, του φωνασκούσε υποτιμητικά “μαζέψτε τον”.

BINTEO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εκπομπή “Προορισμός Ταμείο” του Σαββάτου 18-11-2023

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ Livescore : Αγώνες Κυριακή Α2- Β & Γ Ευβοίας- Κατάταξης Γ Εθνική

ALIVERIPRESS

Προορισμός Ταμείο…. η εκπομπή της Τετάρτης 3-4-2024

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα