ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΡΟΗ

Γ’ Εθνική – 4ος όμιλος (19η αγ.): Σπουδαίος Αλμυρός κόντρα στους Σοφάδες – μεγάλο διπλό ο Αμπελώνας – μεγάλη νίκη για το IBC

Επίδειξη δύναμης στο μεγάλο ντέρμπι από τον Αλμυρό! Κανένα πρόβλημα από το πέρας της 1ης περιόδου και έπειτα δε συνάντησε ο ΓΣ Αλμυρού στο απόλυτο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής, με την αρμάδα από την Μαγνησία να υποδέχεται και να κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση τον παραπαίοντα είναι η αλήθεια τελευταία ΓΣ Σοφάδων με 78-63 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής -εξέλιξη που τον διατηρεί στην κορυφή αλλά και το +2 καθαρά πια τόσο από τον εν λόγω αντίπαλό του όσο και από τους Τιτάνες Παλαμά, που έχασαν έδαφος στα Ιωάννινα.

Ακόμα δε και αν δεν κατάφερε να σπάσει παράλληλα και το -23, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στην Καρδίτσα στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Αλμυρός ξέφυγε ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας και μέχρι και αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος -με τους φιλοξενούμενους, από την άλλη μεριά να μετρούν μεν τρεις σερί ήττες αλλά να έχουν πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα συγκριτικά μέχρι και το φινάλε.

Όσον αφορά αυτό το πρόγραμμα λοιπόν, ο μεν Αλμυρός θα κληθεί να λυγίσει τους Τιτάνες Παλαμά (εκτός έδρας), Ανόρθωση Βόλου (εντός έδρας) και ΓΑΣ Άμφισσας (εκτός έδρας), ενώ οι Σοφάδες τους Παραμυθιά (εντός έδρας), Αμπελώνα (εκτός έδρας) και Αγριά (εντός έδρας).

 

Βαθιά ανάσα για Αμπελώνα και IBC

Με επίσης σπουδαίες νίκες κατάφεραν να συνεχίσουν την ίδια στιγμή και το δίδυμο των Αμπελώνα και IBC, οι οποίοι πέτυχαν καίρια ροζ φύλλα αγώνα το απόγευμα της Κυριακής κόντρα σε ΚΑΕ Παραμυθιά και Τιτάνες Παλαμά, αντίστοιχα.

Ξεκινώντας ανάποδα, η ομάδα των Iωαννίνων όχι απλά κέρδισε πολύ εύκολα με 17 πόντους απόσταση (85-68) την αρμάδα από την Καρδίτσα, αλλά την ίδια στιγμή που μείωσε στον πόντο τη μεταξύ τους απόσταση με τρεις αγωνιστικές ακόμα να απομένουν μέχρι και το φινάλε της κανονικής διάρκειας της λίγκας πήρε και τη διαφορά της ήττας του με 10 πόντους στη Θεσσαλία -κάτι που σημαίνει πως σε κάθε ισοβαθμία θα έχει το άτυπο πλεονέκτημα ό,τι και αν σημαίνει αυτό αναφορικά με την είσοδο στα Playoffs.

Από την άλλη μεριά, η ομάδα από τη Λάρισα, αν και σπατάλησε πληθώρα σημαντικών αποστάσεων στην Παραμυθιά, κατόρθωσε να αλώσει την έδρα της ομώνυμης ομάδας με την ελάχιστη δυνατή διαφορά και επικρατώντας με 69-68 εν τέλει να την πλησιάσει στους 2 βαθμούς, ενώ κάνοντας την ίδια στιγμή και το 2/2 απέναντί της σίγουρα θα επιθυμούσε να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι τους κατά τον Απρίλιο…

 

Επιστροφή στη δράση, επιστροφή στις νίκες για τα Τρίκαλα! Μπορεί η ήττα στην Καρδίτσα από τους τοπικούς Τιτάνες Παλαμά να τον πήγε πίσω αναφορικά με το κυνήγι της κορυφής αλλά ο ΑΟ Τρίκαλα κατάφερε να επιστρέψει σήμερα στο δρόμο των επιτυχιών μετά το διάλειμμα στο πρωτάθλημα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας κερδίζοντας με 101-98 στην παράταση την εξαιρετική Ανόρθωση Βόλου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Οι Θεσσαλοί έκαναν το χρέος τους λοιπόν και φτάνοντας τους 34 βαθμούς -πριν την εκκίνηση ενός σχετικά βατού προγράμματος ματς μακριά από το σπίτι του κόντρα σε ΓΑΣ Άμφισσας και ΑΕ Καναλακίου (ανάμεσα θα προηγηθεί και το 20-0 άνευ αγώνος κόντρα στην αποχωρήσασα Νίκαια 2012)- είναι σταθερά πίσω από τον Αλμυρό με ένα βαθμό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Ανόρθωση, από την άλλη μεριά, είδε σήμερα ένα σερί τριών νικών να σπάει με τον πλέον οριακό τρόπο λίγο πριν τα μεγάλα ντέρμπι εν όψει Playouts κόντρα σε IBC (εντός έδρας) και Παραμυθιά (εντός έδρας) στη ρεβάνς των οριακών ηττών της με τέσσερις πόντους σε Ιωάννινα και Παραμυθιά, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Κυριακή 5/3

Τρίκαλα – Ανόρθωση Βόλου 101-98 παρ.
Αχέρων Καναλακίου – ΓΑΣ Άμφισσα 61-87
IBC – Τιτάνες Παλαμά 85-68
Αλμυρός – Σοφάδες 78-63
ΚΑΕ Παραμυθιάς – Αμπελώνας 68-69

Ρεπό: Αγριά

Αναλυτικά η βαθμολογία (σε 18 αγώνες):

1 Αλμυρός 33, 15-3 +231
2 Σοφάδες 32, 14-4 +287
3 AO Τρίκαλα 32, 14-4 +157
4 Τιτάνες Παλαμά 32, 14-4 +162
_____________________________________
5 IBC 30, 12-6 +118
6 ΚΑΕ Παραμυθιάς 28, 10-8 +31
7 Ανόρθωσις Βόλου 27, 10-9 +25
8 Αμπελώνας 1986 25, 7-11 -93
9 ΓΑΣ Άμφισσας 25, 7-11 -45
10 Αγριά 24, 5-14 -220
11 Αχέρων Καναλακίου 19, 1-17 -382
12 Nίκαια 2012 12, 1-11-7 -271

* οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα μπουν στα Playoffs
** οι υπόλοιπες ομάδες θα μπουν στα Playouts
*** η Νίκαια 2012 αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής (12/3):

ΓΑΣ Άμφισσας – ΑΟ Τρίκαλα
Αμπελώνας – Αγριά
Ανόρθωση Βόλου – Ιωάννινα ΣΚ
Τιτάνες Παλαμά – Αλμυρός
Σοφάδες – Παραμυθιά

Ρεπό: ΑΕ Καναλακίου

ΠΗΓΗ : https://www.basketblog.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΥΒΟΙΑ: Πανό διαμαρτυρίας έξω από το Νηπιαγωγείο Καράβου

ALIVERIPRESS

Τρίπολη – Άγκυρα: Σε ετοιμότητα για επεισόδιο η Αθήνα

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο: Εμβόλιμη αγωνιστική Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 Γ Εθνική & Α Ευβοίας

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα