Μουντιάλ 2022ΡΟΗ

Βραζιλία: Το ρόστερ ξεχειλίζει από ποιότητα, ερωτηματικό η συνοχή (pics – vid)

Η Βραζιλία λογίζεται από όλες τις στοιχηματικές εταιρίες ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ. Σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο κάτι τέτοιο δεν είναι ανεξήγητο, εάν κρίνουμε από το ρόστερ, με το οποίο η «σελεσάο» θα διεκδικήσει στο Κατάρ την κατάκτηση του τροπαίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ. Ο τεχνικός της ομάδας, Τίτε έχει την τύχη να διαθέτει σε όλες τις θέσεις του γηπέδου αρκετές επιλογές σπουδαίων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διακρίνονται για την ποιότητά τους, έχοντας αποκομίσει σπουδαίες εμπειρίες, αγωνιζόμενοι για χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο.

Ευκαιρία για μια νέα αρχή το Μουντιάλ του Κατάρ

Οκτώ και πλέον χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τον διασυρμό με 7-1 από την Γερμανία μέσα στη Βραζιλία για τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014. Η «σελεσάο» δέχθηκε ένα ισχυρό χαστούκι μέσα στο σπίτι της από τους αδίστακτους Γερμανούς, οι οποίοι έμελλε να πανηγυρίσον και την κατάκτηση του τροπαίου. Οι μνήμες από εκείνη την εφιαλτική μέρα είναι ακόμα και μέχρι σήμερα νωπές. Ωστόσο, άπαντες στις τάξεις της εθνικής Βραζιλίας βλέπουν το Μουντιάλ του Κατάρ, ως μια ευκαιρία για να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου η ομάδα έπειτα από το 2002 και την τρομερή εκείνη φουρνιά παικτών (Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Ριβάλντο,Κακά,Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος).

Ο ηγέτης Νειμάρ- το Α και το Ω της «σελεσάο»

Πρωταρχικό ρόλο για το μέχρι που θα φτάσει η Βραζιλία στο Κατάρ θα παίξει η απόδοση του Νειμάρ. Ο σούπερ σταρ της Παρί βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και καλείται να πάρει από το χέρι τη «σελεσάο» και να την οδηγήσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Με την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση αλλά και με την ταχύτητά του μπορεί να βάλει αμέτρητους μπελάδες στις αντίπαλες άμυνες. Δεν σκοράρει μόνο αλλά παίρνει άριστα και στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ εκτελεί όλα τα στημένα και φυσικά τα πέναλτι.

Από την μέση και μπροστά η «σελεσάο» προκαλεί τρόμο

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της Βραζιλίας εύκολα διαπιστώνει ότι από την μέση και μπροστά είναι η εθνική ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος. Ο Κασεμίρο εμπνέει ηρεμία αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης. Στην γραμμή κρούσης ο Τίτε διαθέτει αμέτρητες επιλογές και πονοκεφαλιάζει για καλό όμως λόγο για το ποιοι θα την απαρτίζουν. Άντονι, Βινίσιους, Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Ραφίνια, Ροντρίγκο αποτελούν τις εξαιρετικές επιλογές του Τίτε. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές με τεχνική κατάρτιση και εκρηκτικότητα στο παιχνίδι τους.

Δύο φύλακες-άγγελοι με άρωμα Πρέμιερ Λιγκ

Η «σελεσάο» κάτω από τα γκολπόστ παίρνει άριστα. Ο Άλισον και ο Έμερσον αγωνίζονται σε δύο εκ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, την Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι τεράστιος αλλά και σε θεμιτά πλαίσια και μένει να φανεί ποιον από τους δύο θα επιλέξει για βασικό ο Τίτε. Αμφότεροι έχουν τεράστιες παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και θέλουν με τις αποκρούσεις να σταθούν αρωγοί στην κατάκτηση του Μουντιάλ για τη χώρα τους . βεβαίως ας μην ξεχνάμε και τον τρίτο πορτιέρο της «σελεσάο», τον τερματοφύλακα της Παλμέιρας, Γουάντερσον, ο οποίος πανηγυρισε με την ομάδα του Αμπελ Φερέιρα την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Βραζιλίας.

Ντάνι Άλβες και Τιάγκο Σίλβα οι στυλοβάτες της άμυνας

Στην άμυνα οι Ντάνι Άλβες και Τιάγκο Σίλβα θέλουν με την τεράστια εμπειρία τους να σπρώξουν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους προς την επιτυχία. Ο μεν Ντάνι Άλβες πλέον διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του. Από το 2007 έως και σήμερα αγωνίζεται ανελλιπώς με τη φανέλα της χώρας έχοντας μεταξύ άλλων πανηγυρίσει δύο Κόπα Αμέρικα (2007,2019) και Κύπελλα Συνομοσπονδιών (2009,2013). Το Μουντιάλ λείπει από τη συλλογή του και σίγουρα η επιθυμία του να το κατακτήσει είναι τεράστια.

Την ίδια ώρα, ο Τιάγκο Σίλβα αποτελεί το Α και το Ω της άμυνας της Βραζιλίας. Μολονότι βρίσκεται στο 38ο έτος της ηλικίας με την απόδοσή του στο χορτάρι αποδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Με την ηγετική του φυσιογνω μία εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν και η απόδοσή του θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της «σελεσάο» στην διοργάνωση.

Η αποστολή της Βραζιλίας:

Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Γουεβέρτον (Παλμέιρας)

Αμύντικοι: Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Πούμας), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Μαρκίνιος (Παρί), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ), Μπρέμερ (Γιουβέντους), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο)

Επιθετικοί: Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Βινίσιους (Ρεάλ), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ροντρίγκο (Ρεάλ), Γκαμπριέλ Ζεζούς (Άρσεναλ), Ρισάρλιζον (Τότεναμ), Πέντρο (Φλαμένγκο), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ)

Προπονητής: Τίτε

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αποτελέσματα 17 & 18 / Δεκεμβρίου /2022

ALIVERIPRESS

ΜΠΑΣΚΕΤ: Αποτελέσματα 18/02/2023 Β Εθνική – Α Ευβοίας – Β Ευβοίας 1ος όμιλος – Γ Ευβοίας 1ος Όμιλος

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ Βαθμολογίες: Α2-Β Εθνική 3ος Όμιλος- Γ Εθνική 4ος Όμιλος – Α & Β Ευβοίας

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα