Μουντιάλ 2022ΡΟΗ

Μουντιάλ 2022: Η τεράστια ευκαιρία της «αλμπισελέστε» του ζωντανού θρύλου Μέσι (pics- vid)

Το Μουντιάλ του Κατάρ βρίσκεται προ των πυλών και άπαντες στις τάξεις της Αργεντινής βλέπουν να ανοίγεται μπροστά τους διάπλατα μια τεράστια ευκαιρία για την κατάκτηση του τροπαίου. Η «αλμπισελέστε» διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης, έχοντας δίπλα του παίκτες- εργάτες. Παράλληλα, ο προπονητής της Αργεντινής, Σκαλόνι έχει δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο παικτών και φιλοδοξεί  να οδηγήσει από την άκρη του πάγκου την ομάδα του στην κατάκτηση του τρίτου Μουντιάλ της ιστορίας της.

Η καλύτερη ομάδα από άποψη χημείας παικτών της διοργάνωσης

Η Αργεντινή τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί την καλύτερη ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Μουντίαλ. Είναι η καλύτερη ομάδα όχι από άποψης ονομάτων παικτών αλλά από πλευρά ομοιογένειας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της «αλμπισελέστε» βρίσκονται στο χορτάρι με κλειστά μάτια. Εξάλλου, η χημεία μεταξύ των παικτών κάθε ομάδας παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κατάκτηση τίτλων.

Όλοι για τον Μέσι και ο Μέσι για όλους

Ο Λιονέλ Μέσι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας με τη μυθική του ποδοσφαιρική καριέρα να βρίσκεται δυστυχώς για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς στη δύση της. Ο Αργεντινής σούπερ σταρ αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι το φετινό Μουντιάλ είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία ευκαιρία για να γευτεί την χαρά της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εξάλλου μόνο ένα Μουντιάλ λείπει από την πλούσια συλλογή του και το κίνητρο για να το κατακτήσει είναι για τον ίδιο τεράστιο.

Πέρυσι πανηγύρισε με την χώρα του την κατάκτηση του Copa America. Ωστόσο, το Μουντιάλ είναι η σπουδαιότερη και ενδοξότερη διοργάνωση από καταβολής εθνικών ομάδων. Ο Μέσι είναι με τεράστια διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Αργεντινής. Όλοι του οι συμπαίκτες βγάζουν στο χορτάρι περίσσιο πάθος και κατά καιρούς έχουν δηλώσει ότι στο Μουντιάλ του Κατάρ θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής σε ένδειξη τιμής προς έναν εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που γνώρισε ποτέ ο Βασιλιάς των Σπορ.

Ταυτόχρονα, και ο Μέσι από την πλευρά του στα παιχνίδια της «αλμπισελέστε» παίρνει άριστα στο δημιουργικό κομμάτι και δείχνει να μην τον απασχολούν καθόλου τα ατομικά ρεκόρ. Μοιράζει εξαιρετικές ασίστ στους συμπαίκτες  του και προτίθενται να «ματώσει» στο χορτάρι για να κάνει την 18η Δεκεμβρίου το έθνος της Αργεντινής να βγει στους δρόμους της χώρας για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Λαουτάρο, ο Ντι Μαρία, ο Ντιμπάλα και οι άλλοι στρατιώτες

Ο Μέσι είναι κάτι το ξεχωριστό αλλά όχι ο μοναδικός σπουδαίος παίκτης της τρέχουσας φουρνιάς της Αργεντινής. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ ξεχωρίζει για την εκτελεστική του δεινότητα και την εκρηκτικότητά του. Ο άσσος της Ιντερ είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης και σίγουρα στην καλή του μέρα μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

 

Επιπλέον, ο Άνχελ Ντι Μαρία με την έως τώρα καριέρα του έχει δείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και με την έφεσή του στην δημιουργία φάσεων αποτελεί έναν εκ των κομβικότερων ποδοσφαιριστών για το σύνολο του Σκαλόνι. Παράλληλα, ο Πάολο Ντιμπάλα με την τεχνική του κατάρτιση και την ταχύτητά του συνθέτει μια καθόλα απειλητική για τις αντίπαλες άμυνες επιθετική τετράδα μαζί με τον Μέσι, τον Λαουτάρο και τον Ντι Μαρία.

Πέραν των παραπάνω παικτών, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει τον φύλακα- άγγελο της εστίας της Αργεντινής, τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα έχει δείξει αγωνιζόμενος στην Πρέμιερ Λιγκ τις ικανότητές του και φιλοδοξεί με τις επεμβάσεις του να βάλει και αυτός το λιθαράκι του για να πετύχει τον μεγάλο της στόχο η ομάδα του. Παράλληλα, στην άμυνα οι Λισάνδρο Μαρτίνεζ, Οταμέντι και Ταλιαφίκο συνδυάζουν άρτια το ταλέντο και την ταχύτητα με την εμπειρία και θέλουν να αποτελέσουν απροσπέλαστα εμπόδια για τους αντίπαλους επιθετικούς. Στην μεσαία γραμμή οι Ντε Πολ και Παρέδες προσφέρουν πολύτιμες λύσεις ενώ το νέο αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι, Τζούλιαν Άλβαρεζ μπορεί ερχόμενος από τον πάγκο να αποτελέσει ένα επιπλέον όπλο στη φαρέτρα του Σκαλόνι.

Η Αργεντινή έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να αποχωρήσει αγκαλιά με το τρόπαιο από το Κατάρ. Εφόσον αυτό συμβεί, θα είναι και το ιδανικότερο φινάλε της θητείας του Μέσι στην «αλμπισελέστε», ο οποίος πλέον θα έχει κατακτήσει κάθε δυνατό τρόπαιο στην τεράστια καριέρα του. Ωστόσο, το χορτάρι είναι πάντα ο καλύτερος κριτής και μένει να φανεί ποια πορεία θα χαράξει στο Κατάρ η Αργεντινή. Οι προϋποθέσεις πάντως ενός θριάμβου δεδομένα υπάρχουν.

Αναλυτικά το ρόστερ της Αργεντινής για το Μουντιάλ του Κατάρ:

Τερματοφύλακες: Εμιλιάνο Μαρτίνεζ (Άστον Βίλα), Χερόνιμο Ρούλι (Βιγιαρεάλ), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)

Αμυντικοί: Ναουέλ Μολίνα (Ατλέτικο), Γκονσάλο Μοντιέλ (Σεβίλλη), Κριστιάν Ρομέρο (Τότεναμ), Χερμάν Πετζέλα (Μπέτις), Νικολά Οταμέντι (Μπενφίκα), Λισάντρο Μαρτίνεζ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μάρκος Ακούνια (Σεβίλλη), Νικολά Ταλιαφίκο (Λυών), Χουάν Φόιτ (Βιγιαρεάλ)

Μέσοι: Ροδρίγο Ντε Πολ (Σεβίλλη), Λεάνδρο Παρέδες (Γιουβέντους), Αλέξις Μακ Άλιστερ (Μπράιτον), Γουιδό Ροντρίγκεζ (Μπέτις), Αλεχάνδρο Γκόμεζ (Σεβίλλη), Έντσο Φερνάντεζ (Μπενφίκα), Εζέκιελ Παλάσιος (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Επιθετικοί: Άνχελ Ντι Μαρία (Γιουβέντους), Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Ίντερ), Χουλιάν Άλβαρεζ (Μάντσεστερ Σίτι), Νικολά Γκονσάλεζ (Φιορεντίνα), Χοακίν Κορέα (Ίντερ), Πάουλο Ντιμπάλα (Ρόμα), Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Προπονητής: Λιονέλ Σκαλόνι

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Σκύρο ο Θανάσης Ζεμπίλης

ALIVERIPRESS

ΚΑΙΡΟΣ: Πρόγνωση σήμερα 28 Απριλίου 2023

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο Γ Εθνική: Πρόγραμμα Κυριακή 17/09/2023

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα