ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπορεί τελικά ο Χάμιλτον να σηκώσει το όγδοο;

 

Τα χρόνια περνάνε και η Mercedes δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει ανταγωνιστική όπως ήταν και πριν 2022, χρονιά που άλλαξαν οι κανονισμοί και ο σχεδιασμός των μονοθέσιων.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν το 2025 η μεταγραφή του στη Ferrariθα καταφέρει να  σπάσει το ρεκόρ του MichaelSchumacher, ρεκόρ που κατέχει από το 2004, ώστε να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που θα έχει οχτώ ( 8 ) παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ετών 39. Αυτή είναι η ηλικία τουLewisHamilton.Ορισμένοι πιστεύουν ότι λόγω της ηλικίαςτου ο βρετανός οδηγός δεν είναι ικανός πλέον να κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημαΤα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.

Όπως σε όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα έτσι και σε αυτό η αλληλεπίδραση που έχει ο οδηγός με το αγωνιστικό αυτοκίνητο που του παρέχει και δημιουργεί η ομάδα του, είναι αρκετά σημαντική και στην περίπτωση αυτή, δυστυχώς,  η απόδοση της ομάδας έχει πάρει την κατιούσα σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Χαρακτηριστικό λοιπόν είναι ότι ηMercedesη Γερμανική Ομάδα,στην οποία αγωνίζεται ο βρετανός, παλεύει να διατηρηθεί από την τρίτη έως  και την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος.

Θέσεις που έχει να βρεθεί η Γερμανική Ομάδα από τις σεζόν 2010, 2011 και 2012, πριν δηλαδή των υβριδικών μηχανών που έκαναν την εμφάνιση τους το 2014.

Αρκετοί μάλιστα λένε και ισχυρίζονται, ότι τόσο η απόδοση του LewisHamilton ,όσο η αδυναμία της ομάδας να του παραδώσει  ένα καλό και δυναμικό μονοθέσιο, έχει σαν αποτέλεσμα το γεγονός πως ανακοίνωσε στις αρχές της σεζόν και όχι στο τέλος της λήξης του συμβολαίου του με την Mercedes, την μετακίνηση του στην ομάδα της Ferrari την επόμενη σεζόν του έτους 2025.

Το αν όμως ο Χάμιλτον μπορεί να γίνει  ο απόλυτος recordmanμε οχτώ ( 8 )  παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατοχή του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες,όπως:

  1. Την μετακίνηση των Αρχιμηχανικών του LewisHamiltonστην ομάδα της Ferrari που εκτός από βοήθεια στην Ιταλική Ομάδα θα αποτελέσουν και ένα ισχυρό στήριγμα του Βρετανού στην απόδοση του.

Το είδαμε άλλωστε και την χρονιά του 2016 όταν η Mercedes αποφάσισε να τους μετακινήσει στον τότε teammate του στην Ομάδα NίκοΡόσμπεργκ, με σκοπό να κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως και έκανε.

Φυσικά αυτό έγινε γιατί ο πατέρας του Νίκο, ΚέκεΡόσμπεργκ, κατείχε μέχρι και αυτή την χρονιά, ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών στην Ομάδα, αλλά και επειδή είχε διαβεβαιώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά του γιού του στην Φόρμουλα ένα.

Θεώρησαν λοιπόν ότι έπρεπε να του κάνουν το χατίρι σε σχέση με τον μετέπειτα ομόσταβλο του LewisHamilton και νυν οδηγό της Sauber, ValtteriBotas. ( Kάτι που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο).

  1. Θα βρει ισχυρή αντίσταση από τον teammate που θα έχει στην Ferrari, τον CharleLeclerc ο οποίος θεωρείται όχι αδίκως το «το παιδί της Ομάδας».

ΟCharleLeclercξεκίνησε από τις ακαδημίες της και από την στιγμή που θα  είναι προφανώς  και την φετινή σεζόν οδηγός της, θα ξέρει αλλά και θα έχει, περισσότερη προσοχή, σχετικά με το νέο του μονοθέσιο του 2025 αφού κάθε όχημα στηρίζεται στο μοντέλο της προηγούμενης χρονιάς καθώς είναι ανάπτυξη και εξέλιξη του οχήματος αυτού του έτους.

  1. Θα συνεχίζει άραγε η RedBull να κυριαρχεί;

 

  1. Θα μετακινηθεί ο διευθυντής σχεδιασμού της AdrianNewy στην Ferrari;

Αυτό από μόνο του είναι κάτι που θα ανατρέψει τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι τώρα καθώς είναι ο μόνος που φαίνεται να γνωρίζει μέχρι στιγμής «την μυστική συνταγή» για την λειτουργία των φετινών μονοθέσιων.

5.  Σε ποιο βαθμό θα είναι ανταγωνιστικές οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος;

 

6. Θα μετακινηθεί ο MaxVerstappenαπό την RedBullστην Mercedesκαι αν ναι κατά πόσο η RedBullθα καλύψει αυτό το κενό;

Όλα τα παραπάνω λοιπόν ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν.

Αίσθηση επίσης προκαλεί και το γεγονός ότι δημοσιογραφικές πηγές επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, τέσσερα ( 4 ) και έξι ( 6 ), με αναφορά το site της Φόρμουλα ένα, χωρίς όμως ηΑυστριακή Ομάδα της RedBull να επιβεβαιώνει τις πηγές αυτές,αλλά και χωρίςνα προσπαθείνα αποκρύψει αυτή την πληροφορία.

Ενδεχομένως έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν αγωνία στο κοινό που παρακολουθεί το πρωτάθλημα.

Πληροφορία που και οι άλλες ομάδες συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, όσο και τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης  ( libertymedia )

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ήδη ξεκινήσει η <<μάχη>>των όποιων ανακοινώσεων εκατέρωθεν, με σκοπό την επιρροή στην ψυχολογία του Βρετανού οδηγού LewisHamilton,η οποία θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη αν θέλει να κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα.

 

Επιμέλεια:Γιάννης Τελόρης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα μπει και η Porscheστη Formula 1 το 2026;

ALIVERIPRESS

Εορτολόγιο: Σήμερα τα Φώτα κι οι φωτισμοί, και χαρές μεγάλες και αγιασμοί – Ποιοι γιορτάζουν

ALIVERIPRESS

ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ : Επιδότηση για Ιδιώτες, επιχειρήσεις και Πράσινα Ταξί

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα