ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ

Ιστιαία – Ελλήσποντος: Ισοφάριση στο 90′ (δηλώσεις)

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας μεταξύ της Ιστιαίας και του Ελλήσποντου Νέας Λάμψακου όπου αν και οι γηπεδούχοι προηγούνταν  από το 68° λεπτό, η φιλοξενούμενοι κατάφεραν ένα λεπτό πριν τελειώσει ο αγώνας να ισοφαρίσουν, με αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας στα πλαίσιο της 28η αγωνιστικής [07/04] των αγώνων πρωταθλήματος  της πρώτης κατηγορίας ΕΠΣ Ευβοίας .

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ανιαρά με τις διεκδικήσεις και από τις δύο ομάδες να περιορίζονται στον χώρο του κέντρου.

Άλλωστε το αποδεικνύουν και οι λιγοστές αξιόλογες φάσεις που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε 0-0 με τις δύο ομάδες να απειλούν σημαντικά την αντίπαλη εστία. Από την μια για την Ιστιαία στο 41° λεπτό όταν έπειτα από πάσα του Φλέβα, ο Μαρνέζος έκανε σουτ εκτός περιοχής με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κόκκινο να μπλοκάρει την μπάλα και από  την άλλη η σημαντικότερη φάση έγινε στο 23° λεπτό όταν έπειτα από φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι  εκτός περιοχής,  ο Λάμπρου έκανε απευθείας σουτ με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει άουτ.

Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ανέβασαν τον ρυθμό τους σε σχέση με αυτόν που είχαν στο πρώτο προσπαθώντας να δημιουργήσουν επιθέσεις και να βγαίνουν στην κόντρα με σκοπό να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Επιπλέον αρκετή έμφαση έδωσαν οι δύο ομάδες στις στημένες φάσεις για περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Ξεκινώντας από το 58° λεπτό  με  την Ιστιαία με απευθείας φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής έπειτα από ανατροπή που έκανε ο Γκίγκας στον Μαρνέζο,κ και τον Πετή να κάνει απευθείας εκτέλεση αυτού στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Σειρά μετά είχε ο Ελλήσποντος όπου με επίσης κερδισμένο φάουλ εκτός περιοχής στο 60° λεπτό ο Τότσι έκανε απευθείας εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα επίσης άουτ.

Στο 63° λεπτό ο Ελλήσποντος κέρδισε κόρνερ με τον Λάμπρου να το εκτελεί και τον Λιάσκου να κάνει το σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Για να έρθουμε τελικώς στο 68° λεπτό όταν από κερδισμένο κόρνερ για την γηπεδούχο ομάδα και με αλλεπάλληλες καραμπόλες  που έγιναν εντός περιοχής ο Φλέβας βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας και έβαλε το γκόλ για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού ο Ελλήσποντος προσπαθούσε να δημιουργήσει τις αξιώσεις για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης κυρίως από στατικές και στημένες φάσεις με κυριότερη αυτή 76° λεπτό όπου και ο εκτελεστής της για μια ακόμη φορά Λάμπρου έκανε απευθείας σουτ με τους αμυντικούς της γηπεδούχου ομάδας να απομακρύνουν επιτυχώς.

Από την άλλη η Ιστιαία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την όποια ευκαιρία αντεπίθεσης κέρδιζαν, δημιουργώντας σημαντικές φάσεις.  Κυρίως στο 79° λεπτό από την μια  ο Δαρζεντάς έκανε σουτ εκτός περιοχής έπειτα από συνολική προσπάθεια αντεπίθεσης στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο ίδιο λεπτό όταν έπειτα από πάσα του Κασσικού, ο Καλιβάτσι  έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα επίσης  άουτ, ενώ και στο 88° λεπτό έπειτα από συνεργασία των Σταθαρά – Κασσικού και Δαρζεντά ο τελευταίος έκανε το σουτ δίχως να μπορεί να απειλήσει σημαντικά την εστία του Κόκκινου.

Τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα έμελε να έρθει η ισοφάριση, και ενώ η Ιστιαία έδειχνε να σφιχταγκαλιάζει την νίκη, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τα πέντε όπου δόθηκαν συνολικά, ο Ελλήσποντος ισοφάρισε, με τον εκτελεστή των περισσότερων στατικών και στημένων φάσεων του αγώνα Λάμπρου ο οποίος σκόραρε εντός περιοχής έπειτα από σέντρα πού έκανε ο Κατσίμπρας  από τα αριστερά εκτός αυτής.

Το παιχνίδι τέλειωσε ένα λεπτό μετά και τελικώς και οι δύο ομάδες θα φύγουν από αυτόν τον αγώνα με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ιστιαία πάει στους 45 βαθμούς και παραμένει στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος ενώ ο Ελλήσποντος πάει στους 39 βαθμούς και υποχωρεί στην 11η θέση δεδομένου το ότι η Αναγέννηση Μαντουδίου κέρδισε με 4-1 την Προποντίδα εκτός έδρας.

 

Διαιτησία: Κούκουρα  (Ντόβολης Ε.-Λιαγκάκης)

 

ΑΕ Ιστιαίας (Στάθης Κατσικογιάννης):

Παναγιωτόπουλος, Βούλγαρης (60′ Κασσικός), Σιάνος, Τόουρφε (91 Αντωνίου), Μάλλιαρης, Πετής (60′ Πανταζής), Τζαφεράι, Καλιβάτσι, Σταθαράς( 90+4′ Αντωνίου), Μαρνέζος (67′ Δαρζέντας), Φλέβας.

 

Ελλήσποντος (Νίκος Ευσταθίου):

Κόκκινος, Φιόλα (80′ Τότσι), Κ. Λιάσκος, Δέδες, Γκίκας, Γ. Λιάσκος (75′ Δημητρίου), Γεωργαντόπουλος (46′ Καράι), Κατσίμπρας, Ράζος (46′ Καπατσούλιας), Λάμπρου, Λέκκας.

Επιμέλεια:Γιάννης Μήτσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο Ευβοίας : Αγώνες από Αναβολή ΤΕΤΑΡΤΗ 01 Μαρτίου 2023

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ: Livescore Α2 – Γ Εθνική 4ος όμιλος – Β & Γ Ευβοίας 19 / Μαρτίου / 2023

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο: Αγώνες Σάββατο και Κυριακή 25 & 26 /02/2023 – Επίσης Αγώνες από Αναβολή

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα