ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΡΟΗ

Μάικλ Τζόρνταν: Ο άνθρωπος που αψήφησε την βαρύτητα!

Ο Δημοσιογράφος του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΠΤΗΣΗ FM 103,2 στις 17 /02/2020 έγραψε το παρακάτω άρθρο με την ευκαιρία των γενεθλίων του Μάικλ Τζόρνταν στο site στο οποίο  είναι ιδιοκτήτης   www.sportsmagazino.gr   

Μάικλ Τζόρνταν: Ο άνθρωπος που αψήφησε την βαρύτητα!

Σήμερα ο Μάικλ Τζόρνταν κλέινει 57 χρόνια ζωής. Ο Αμερικανός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας χάρισε απλόχερα μοναδικές στιγμές θεάματος στους απανταχού φίλους της πορτοκαλί μπάλας και σύμφωνα με πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών. Σαγήνευσε, μάγευσε, έλαμψε, «τύφλωσε» με τον τρόπο παιχνιδιού του. Άπειρα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του «κατακλύζουν» το διαδίκτυο και αναμφίβολα εκατομμύρια θεατές θα τα παρακολουθούν ακόμα και όταν ο τεράστιος Τζόρνταν «φύγει» από την

Η σπουδαία καριέρα του Τζόρνταν

Πρόκειται για τον πλέον πολυβραβευμένο παίκτη του ΝΒΑ, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα στο διάβα του. 5 τίτλους πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική σεζόν και 3 τίτλους πολυτιμότερου παίκτη σε All-Star Game! Τα ρεκόρ του στο μαγικό κόσμο του NBA σίγουρα προκαλούν δέος και δικαιωματικά τον κατατάσσουν στην κορυφή. 30,1 πόντους κατά μέσο όρο στην καριέρα του (41 πόντους σε τελικούς) και 10 τίτλους πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα (1987-93, 1996-98, με τους 7 συνεχόμενους!). Ο MJ σημείωσε συνολικά 32.292 πόντων στην σπουδαία του καριέρα, αριθμός που αναντίρρητα προκαλεί ίλιγγο. Υπηρέτησε με περίσσιο πάθος και μαχητικότητα το μπάσκετ, το οποίο σίγουρα είναι η «μεγάλη» του αγάπη. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990 κυριάρχησε στο αθλητικό γίγνεσθαι με τα κατορθώματά του να μνημονεύονται από δημοσιογράφους, φιλάθλους, στατιστικολόγους μέχρι και τις μέρες μας. Χάρη στο τεράστιο ταλέντο και με την βοήθεια του σπουδαίο Σκοτ Πίπεν, τον αποκαλούμενο και ως δίδυμο αδελφό, για τον οποίο ο Τζόρνταν όποτε ρωτάται αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι ο δίδυμος αδελφός μου. Είναι ο συμπαίκτης που καθένας θα ήθελε να είχε. Ο συμπαίκτης που εάν ένας παίκτης ήθελε να επιλέξει θα επέλεγε αυτόν ανάμεσα σε όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο MJ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρουσία του Πίπεν είχε σημαντικό ρόλο στο να καθιερωθεί ο Μάικλ Τζόρνταν ως ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

Αποτέλεσμα εικόνας για jordan pippen pics

Τα πρώτα βήματα της καριέρας του

Ο Μάικλ Τζόρνταν άρχισε από νεαρή ηλικία την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Γράφεται αρχικά το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα το 1981 και σύντομα γίνεται αναπόσπαστο μέλος της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ. το 1982 χάρη στην εξαιρετική του απόδοση η ομάδα κερδίζει το Κολεγιακό Πρωτάθλημα NCAA. Ο MJ σκοράρει το τελευταίο και νικητήριο καλάθι κόντρα στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. O πιτσιρικάς τότε Τζόρνταν έκανε από την αρχή της πορείας του αισθητό το ταλέντο του στο μπασκετικό κοινό δείχνοντας ότι προμηνύεται να χαράξει μια λαμπρή καριέρα. Ως επιστέγασμα των εντυπωσιακών του εμφανίσεων κατακτά τον τίτλο «Παίκτης της χρονιάς» στο NCAA και το 1983 και το 1984.

 

Έτσι το καλοκαίρι του 1984 κάνει την παρθενική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς ως μέλος της Team USA. Η Αμερικανική ομάδα κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1992 δηλαδή ο Τζόρνταν πραγματοποιεί εντυπωσιακό τουρνουά και η HΠΑ επιστρέφει επι αμερικανικού εδάφους με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της.

Από το κολέγιο στο ΝΒΑ

Έτσι μετά από την σπουδαία του χρόνια στο NCAA ο Μάικλ Τζόρνταν κάνει το μεγάλο βήμα της καριέρας του και «μετακομίζει» στον μαγικό κόσμο του NBA. Στα draft των Σικάγο Μπουλς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνει πασιφανές το τεράστιο ταλέντο του. ε μέσο όρο 28,2 πόντους στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, στέκεται αρωγός στην είσοδο της ομάδας στα play offs. Το βραβείο «NBA Rookie of the Year» θα έλθει ως απόρροια των εντυπωσιακών του εμφανίσεων ενώ θα επιλεγεί και για το All Star Game της χρονιάς.

Η σεζόν 1986-1987, η καλύτερή του

Την αγωνιστική σεζόν 1986-1987 ο MJ θα κάνει κάτι αναμφισβήτητα μοναδικό. Θα γίνει ο πρώτος παίκτης που από την εποχή του Wilt Chamberlin που σκοράρει περισσότερους από 3.000 πόντους σε μια σεζόν (3.041). την προσεχή σεζόν κατακτά τον τίτλο του MVP, most valuable player με τον Τζόρνταν να κατακτά το ίδιο βραβείο άλλες τέσσερις φορές.

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν

Αποτέλεσμα εικόνας για τζορνταν

Το 1990 οι Σικάγο Μπουλς φτάνουν στον τελικό της Ανατολής ενώ την επόμενη χρονιά κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας επικρατώντας τον Λος Άντζελες Λέικερς. Ένα φαινόμενο του μπάσκετ μόλις είχε συστηθεί στο κοινό με τις ηγετικές του ικανότητες, το πάθος του και την μαχητικότητά του να είναι ιδιαίτερα εμφανή.

Όπως είναι απόλυτα εύλογο οι μοναδικές επιδόσεις του MJ θα στρέψουν πάνω του τα φώτα των ΜΜΕ καθώς και γνωστών αλυσίδων αθλητικής ένδυσης, όπως η Nike.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζορνταν

Το 1992 οι Μπουλς κατακτούν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα επιρατώντας αυτή την φορά τον Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Και την επόμενη χρονιά οι Μπουλς στέφονται πρωταθλητές και μια νέα αυτοκρατορία μόλις ξεκινά. Οι Μπουλς γίνονται φόβος και τρόμος του κάθε αντιπάλου με τον Τζόρνταν να γίνεται ο θρύλος της ομάδας και να αποτελεί μπασκετικό είδωλο.

 

Σοκ για τον Mj ο θάνατος του πατέρα του

Και ενώ το μπασκετικό κοινό ήταν εκθαμβωμένο από τα επιτεύγματα του Μάικλ Τζόρνταν, ο Αμερικανός σούπερ σταρ θρηνεί το 1993 την απώλεια του πατέρα του σε ένοπλη ληστεία. Δύο νεαροί τον σκοτώνουν πυροβολώντας και αργότερα καταδικάζονται για το κακούργημα, το οποίο έπραξαν. Ο Τζόρνταν αποφασίζει λίγο αργότερα να εγκαταλείψει τον κόσμο του μπάσκετ, στον οποίο έλαμπε και να καταπιαστεί με το μπέιζμπολ, σε μια κίνηση, η οποία προφανώς άφησε έκπληκτους τους φίλους του μπάσκετ. Εντάσσεται στη δύναμη μιας μικρής ομάδας, τους Birmingham Barons, και παίζει μπέιζμπολ για έναν χρόνο

Το Top10 της καριέρας του Michael Jordan

Μοναδικά plays, απίστευτες ατομικές ενέργεις για τον άνθρωπο που «περπατούσε» στον αέρα. Στο παρακάτω βίντεο ακολουθούν οι δέκα καλύτερες στιγμές της καριέρας του Τζόρνταν. Οι δέκα τουλάχιστον λίγο θεαματικότερες από τις αρκετές που χάρισε απλόχερα στο μπασκετικό κοινό ο MJ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο Ευβοίας: Αγώνες Α – Β – Κύπελο – Γ Εθνική

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας: Αποτελέσματα Σάββατο 10/12/2022

ALIVERIPRESS

E-ΕΦΚΑ: Νομιμοποίηση Χρόνου Ασφάλισης Στον Π. ΟΓΑ

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα