ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΡΟΗ

Μπάσκετ Γ’ Εθνική – 1ος όμιλος Playoffs/Playouts: Πέρασε από την Αγία Παρασκευή και ανέβηκε στη Β Εθνική η Νήαρ Ηστ!

Παρόλο που το ματς εκκίνησε πολύ νευρικά με πάρα πολλά άστοχα σουτ και κακές επιλογές από τις δύο ομάδες (2 κοινοί πόντοι στα πρώτα δύο λεπτά, 4 κοινοί πόντοι στα πρώτα τέσσερα λεπτά, 8 πόντοι στα πρώτα οκτώ λεπτά), το ματς άρχισε να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, με την ΚΑΠ να είναι σε θέση οδηγού στο μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου μισού της 1ης περιόδου αλλά και την Νήαρ Ηστ να μην της επιτρέπει να ξεφύγει περισσότερο από απόσταση καλαθιού (10-12 στο 8′, 14-12 στο 9′, 16-14 στο 10′). Ο Παππάς ήταν αυτός πάντως που με ένα τρίποντο και μια βολή στη συνέχεια έφερε μπροστά την Αγία Παρασκευή μπροστά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Στα ίδια μήκη κύματος συνεχίστηκε και η επόμενη περίοδος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο διαρκώς. Η ομάδα του κόουτς Χατζηπανηγύρη είχε μεν έστω και μια άτυπη πρωτοκαθεδρία στον πίνακα του σκορ μέχρι και το 17′ περίπου της βραδιάς (20-18 στο 13′, 24-23 στο 15′, 26-25 στο 17′) έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Παππά, αλλά η αρμάδα της Καισαριανής έβγαλε στη συνέχεια σειρά από άμυνες και ούσα εξαιρετικά διαβασμένη βρίσκοτας φάσεις κοντά στο αντίπαλο καλάθι θα πήγαινε στα αποδυτήρια μπροστά με το μίνιμουμ (31-32 στο 20′).

Ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο ντέρμπι και στην εκκίνηση του δεύτερου, με τους Φωτητζόγλου και Παρασκευόπουλο να γράφουν δύο συνεχόμενα τρίποντα στα πρώτα δευτερόλεπτα των επί μέρους επιθέσεων της ΚΑΠ και να δίνουν το προβάδισμα στο σύνολό τους με 40-38, ενώ ο Παπαπέτρος με άλλο ένα δικό του σουτ από μακρινή απόσταση έφερε την απόσταση και στο 43-40 μέχρι και το 25′! Στην αμέσως επόμενη φάση δε, ήταν η σειρά του Πρόφκα να δώσει λύσεις στους οικοδεσπότες, με τον νεαρό ψηλό να βρίσκει ένα πολύ δύσκολο γκολ φάουλ για το 46-40 που εκτίναξε στο 12-2 το σερί της Αγίας Παρασκευής! Με τους Παπαπέτρου με νέο τρίποντο και Φωτητζόγλου με ένα ζευγάρι βολών μάλιστα να βρίσκουν λύσεις ξανά επιθετικά, η ΚΑΠ θα έμπαινε στην 4η και τελευταία περίοδο μπροστά με 51-46.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εκκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν την παραμικρή διάθεση να αφήσουν τον αντίπαλό τους να πάρει αέρα (53-52 στο 32′, 55-54 στο 34′) με τον γρήγορο ρυθμό της 3ης περιόδου να δίνει τη θέση του σε ένα πιο αργό τέμπο στις απαρχές της 4ης. Η Αγία Παρασκευή όμως, κλείνοντας για τα καλά την άμυνά της βρέθηκε να ηγείται της κούρσας με 58-54 μέχρι και το 37′ όταν ο Γιανναλέτσος με ένα πολύ δύσκολο λέι απ μείωσε εκ νέου στο καλάθι (58-56) -με τον Πρόφκα να αστοχεί δις στη συνέχεια. Ο Κουπίδης στην αμέσως επόμενη φάση τιμώρησε τους γηπεδούχους και με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 58-58 στο 38′!

Ο Κουπίδης όμως με 17” στο ρολόι βρήκε ένα τεράστιο τρίποντο για το 59-61 δίνοντας αέρα στη Νήαρ με το σουτ της… χρονιάς φτάνοντας τους 18 πόντους! Στην τελευταία επί της ουσίας φάση του ντέρμπι ο Παπανικολόπουλος πήγε στο drive και έβγαλε τη μπάλα εκείνος, με τη μπάλα με 3” στο ρολόι να περνάει στην Νήαρ Ηστ!

 

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 31-32, 51-46, 59-64

ΠΗΓΗhttp://www.basketblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση Ραδιοφωνικού Σταθμού Πτήση FM 103,2 με έδρα το Αλιβέρι (Ευχές Τραγουδιστών για την γιορτή του ΠΑΣΧΑ )

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ Β Ευβοίας 2ος όμιλος: Τελική Βαθμολογία – Αγώνες Κατάταξης

ALIVERIPRESS

Β’ Ευβοίας 2ος όμιλος Βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα