ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΡΟΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος παρουσίασε το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πετριών

Από eXpressEvia

 

Τέλος στο χρόνιο πρόβλημα των λυμάτων της κοινότητας Πετριών .Την Τετάρτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του εμβληματικού έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Πετριών στους Αγίους Αποστόλους Πετριών, με τις εξέχουσες παρουσίες του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Σίμου Κεδίκογλου, των Βουλευτών Εύβοιας κ. Θανάση Ζεμπίλη και κ. Σπύρο Πνευματικό.Τον δήμο Κύμης Αλιβερίου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Μπουραντάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Μπαράκος , κ. Νίκος Μαστροκώστας , κ. Χρήστος Σαμαράς, κ. Γεώργιος Κότσαρης, κα Μαρία Μπότη, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δημοτική σύμβουλος κα Θαλασσινού Αλεξάνδρα, ο Υπεύθυνος της ΔΕΥΑΚΑ κ. Καραγιάννης Νικόλαος, ο Διευθυντής κ. Στρουμπούλης Βασίλης, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κα Τόλιζα Αγγελική, από την κοινότητα Αλιβερίου ο κ. Παπαδιόχος Γεώργιος, ο κ. Ξύγκης Γεώργιος, ο κ. Αλέξης Προκόπης, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλετζίου κ. Γραβαρίτης Λάμπρος και η αξιέπαινη οικοδέσποινα, Πρόεδρος της κοινότητας Πετριών κα Μαρία Τσακού.

Επίσης στην παρουσίαση συμμετείχε και η ομάδα των μελετητών κα Ζωή Καϊντάση Πολιτικός Μηχανικός Μελετήτρια Υδραυλικών Έργων και ο κ. Αναστάσιος Μούντριχας μελετητής περιβαλλοντικών έργων. Παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν επίσης αρκετοί κάτοικοι και δημότες.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος κα Τσακού πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή των Πετριών, που παρουσιάζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη καθώς διαθέτει πανέμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες.

Ο προϋπολογισμός του έργου όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γραφάκος είναι 6.893.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε πριν λίγες μέρες στο Ταμείο Ανάπτυξης θα έχει γίνει η δημοπράτηση εντός του 2023 για να υλοποιηθεί το 2024, ένας στόχος που είναι εφικτός διότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σωστά, ώστε να μην χρειαστεί προσυμβατικός έλεγχος και να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση Ραδιοφωνικού Σταθμού Πτήση FM 103,2 με έδρα το Αλιβέρι ( Γιώργος Δεσκουλίδης-Σπύρος Σπυράκος)

ALIVERIPRESS

Προορισμός… ΤΑΜΕΙΟ !!! Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ALIVERIPRESS

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα