ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUEΡΟΗ

Εlite League: Μεγάλη νίκη στην παράταση για την ΦΕΑ, επιβλητικός Χ. Τρικούπης, λύγισε τον πρωτοπόρο Τρίτωνα η Μεγαρίδα

 

ΦΕΑ – Κόροιβος Αμαλιάδας 82-78: Πήραν το θρίλερ κι έμειναν ζωντανοί οι νεοφώτιστοι!

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, η ΦΕΑ είχε περισσότερες λύσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο και κατάφερε να πάρει μία πολύ μεγάλη νίκη (82-78). Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Καρατζά ανέβηκε στο 7-16 και παραμένει ζωντανό στην υπόθεση της παραμονής, ενώ ο Κόροιβος υποχώρησε στο 13-10, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά οκτάδας.

Oι δύο “μονομάχοι” δεν έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με συνέπεια να συμβαδίζουν στο σκορ (8-8). Κάπου εκεί το σύνολο του Δελέγκου ανέβασε στροφές και πήρε πλεονέκτημα πέντε πόντων (9-14), ωστόσο οι “κυανέρυθροι” επέβαλαν τον ρυθμό του, έφτασαν στο +4 (20-16) και τελικά έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +1 (20-19). H oμάδα του Καρατζά εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και μάλιστα πήρε προβάδισμα επτά πόντων (27-20), αλλά οι Ήλειοι “‘εσφιξαν” σε μεγάλη βαθμό την άμυνά τους, έτρεξαν ένα 0-12 και ανέκτησαν το +5 (27-32), ενώ οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το ισχνό +1 (35-36).

Χ. Τρικούπης – Πανερυθραϊκός 72-59: Τεράστια νίκη – ανάσα για τους Μεσολογγίτες!

Ο Χ.Τρικούπης έπαιξε απίστευτα άμυνα στα 3/4 του αγώνα, με συνέπεια να κερδίσει με τεράστια άνεση τον Πανερυθραϊκό και να πάρει πολύ βαθιά ανάσα (72-59). Για του λόγου το αληθές η ομάδα του Μούτσιου ανέβηκε στο 10-13 και την εντέκατη θέση και επανήλθε στις επιτυχίες ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, την στιγμή που το συγκρότημα του Χουχουλή διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, αφού γνώρισε την τέταρτη σερί του ήττα κι έπεσε στο 14-9.

Μεγαρίδα – Τρίτων 71-70: Πήραν το θρίλερ κι έπιασαν θετικό ρεκόρ οι Μεγαρίτες!

Σε ένα πραγματικό παιχνίδι – θρίλερ η Μεγαρίδα με μία σπουδαία άμυνα του Wiley κατάφερε να πάρει μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο Τρίτωνα (71-70). Το σύνολο του Μάνταλου ανέβηκε στο 12-11 κι έκανε πολύ σημαντικό βήμα αποφυγής των πλέι άουτ, την στιγμή που η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις διαδοχικές νίκες και έπεσε στο 15-8, με συνέπεια να περιμένει το αποτέλεσμα του Αμαρουσίου με τον Ηρακλή, για να δει αν μείνει στην κορυφή.

Αίας Ευόσμου – Ψυχικό 67-72: Άντεξαν στο τέλος και βλέπουν κορυφή οι “σκίουροι”

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο το Ψυχικό είχε το πάνω χέρι στην μεγαλύτερη διάρκειά του, ισοφαρίστηκε στο ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά βρήκε τις λύσεις στις κρίσιμες στιγμές κι απέδρασε με ένα πολύ μεγάλο διπλό από την Θεσσαλονίκη (67-72). Eπί της ουσίας το συγκρότημα του Ρεμεντέλα σημείωσε την τέταρτη σερί του επιτυχία, ανέβηκε στο 15-8 και βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή, την στιγμή που ο Αίας ηττήθηκε για δεύτερη σερί φορά, έπεσε στο 8-15 και συνεχίζει να παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα πλέι άουτ.

Ερμής Σχηματαρίου – Αγρίνιο 110-71: Υπερηχητικοί οι Βοιωτοί, αγγίζουν οκτάδα!

Ο Ερμής Σχηματαρίου κυριάρχησε από την αρχή του παιχνιδιού, πήρε διαφορές άνω των 20 πόντων από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και έφτασε σε μία πολύ εύκολη νίκη. Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Οικονόμου πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη, πέτυχε την δεύτερη σερί του 100άρα, ανέβηκε στο 13-10 και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα οκτάδας, την ώρα που το σύνολο του Κεραμιδά επέστρεψε στις ήττες μετά την μεγάλη νίκη επί του Αίαντα, έπεσε στο 9-14 και συνεχίζει να παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Ελευθερούπολη – Καβάλα 93-64: Περίπατος για τον ΓΣΕ στο τοπικό ντέρμπι!

Η Ελευθερούπολη έκανε περίπατο από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με τεράστια ευκολία επί της Καβάλας και να πάρει ακόμη ένα τοπικό ντέρμπι. Έτσι το σύνολο του Παπαδόπουλου επέστρεψε στις επιτυχίες, ανέβηκε στο 15-8 και φλερτάρει εκ νέου με την πρωτιά, ενώ οι “αργοναύτες” έπεσαν στο 1-22 και βρίσκονται όλο και πιο κοντά στην μαθηματική επικύρωση του υποβιβασμού τους.

ΠΗΓΗ: basketblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στοίχημα Κυριακής: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ προγνωστικά και ανάλυση αγώνα

ALIVERIPRESS

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αποτελέσματα Ποδοσφαίρου Ευβοίας 26 και 27 / 11 / 2022

ALIVERIPRESS

Συντάξεις: Στο 7,75% οι αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2023

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα