ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUEΡΟΗ

Εlite League (18η αγ.): Νίκη – ανάσα για την ΦΕΑ, άνετο διπλό για τον Τρίτωνα

Ο Τρίτων έκανε ένα άνετο διπλό στην Καβάλα, ενώ η ΦΕΑ ξεπέρασε το εμπόδιο του Χ. Τρικούπη κι έμεινε ζωντανή στην υπόθεση – παραμονή.

ΦΕΑ – Χ. Τρικούπης 73-70: Παραμένουν ζωντανοί οι Φιλαδελφειώτες!

Η ΦΕΑ είχε το πάνω χέρι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στην αντεπίθεση του Χ. Τρικούπη, με αποτέλεσμα να πετύχει μία νίκη – βάλσαμο, που την διατηρεί στο παιχνίδι της αποφυγής του απευθείας υποβιβασμού. Αυτό ήταν το πρώτο ροζ φύλλο των Φιλαδελφειωτών στο δεύτερο γύρο και έκτο σε 21 αγώνες, την στιγμή που οι Αιτωλοακαρνάνες υποχώρησαν στο 9-12, έχασαν έδαφος στην μάχη της αποφυγής των πλέι άουτ και παράλληλα βλέπουν τις πιο κάτω ομάδες να τους πλησιάζουν επικίνδυνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στεργιάκης με 18 πόντους, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα, ενώ σε τρομερή μέρα βρέθηκαν επίσης και οι Καραχάλιος (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Λίτσος (16 πόντοι,5 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Ερμείδης με 15 πόντους και πέντε κλεψίματα, ενώ σε καλή μέρα βρέθηκε ο Washington με 14 πόντους, πέντε ασίστ και έξι ριμπάουντ .

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (7-2), το οποίο το απώλεσαν σχεδόν ολικά στην συνέχεια (11-10). Παρά την μίνι αντεπίθεση του οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας, οι παίκτες του Καρατζά επέβαλαν εκ νέου τον ρυθμό τους και αποσπάστηκαν με εννιά πόντους, ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (24-17). Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να κυριαρχούν και έφτασαν για πρώτη φορά στο +12 (35-23), αλλά το σύνολο του Μούτσιου δήλωσε για πρώτη φορά δυναμικό παρών στην αναμέτρηση και μείωσε στους τρεις (35-32). Αυτή η αντίδραση των Μεσολογγιτών φαίνεται πως αφύπνισε για τα καλά τους νεοφώτιστους, που έκαναν ένα δυνατό φίνις και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο +11 (47-36).

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν διάθεση να μπουν ξανά στην εξίσωση του αγώνα και με ένα μικρό σερί 0-6 έκλεισαν την ψαλίδα στους επτά πόντους (49-42), με το σκηνικό να παραμένει αμετάβλητο (57-49). Ο Χ. Τρικούπης ήταν ξεκάθαρα ανώτερος σε αυτό το χρονικό διάστημα του αγώνα και με αυτόν τον τρόπο ευτύχησε να πάει στην τελική ευθεία του αγώνα με το απόλυτα αναστρέψιμο – 5 (61-56). Μάλιστα οι Αιτωλοακαρνάνες δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί και με ένα νέο 0-6 προσπέρασαν στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα (61-62), εντούτοις οι “κυανέρυθροι” έβγαλαν σφυγμό για ακόμη μία φορά και ανέκτησαν το +9 (73-64 στο 36′). Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν χωρίς πόντο τους Φιλαδελφειώτες στο υπόλοιπο παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να διεκδικήσουν ουσιαστικά το θετικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 47-36, 61-56, 73-70

 

Καβάλα – Τρίτων 79-95: Μία ανάσα από την πρώτη θέση οι Σεπολιώτες!

Ο Τρίτων πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στην Καβάλα, με αποτέλεσμα να πάρει μία επιβλητική νίκη στην πόλη της Μακεδονίας. Με αυτόν τον τρόπο οι “μπλε” ανέβηκαν στο 13-7 και βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η αξιόμαχη Καβάλα υποχώρησε στο 1-20 και το μόνο που περιμένει είναι να επισφραγιστεί και μαθηματικά ο υποβιβασμός της στην Β’ Εθνική. Στην ζώνη του λυκόφωτος για τους νικητές βρέθηκε ο Προίσκος με 19 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ενώ τον συνεπικούρησαν οι Καμπερίδης (18 πόντοι), Manojlovic (15 πόντοι, έξι ασίστ) και Myers (15 πόντοι, πέντε ασίστ, πέντε ριμπάουντ). Από την πλευρά των Μακεδόνων διακρίθηκαν οι Πουλιανίτης και Πεχλιβανίδης με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο “μονομάχοι” συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα (9-9), όμως οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στην συνέχεια και πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (12-19), ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (16-28). Οι Σεπολιώτες συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και διατηρούσαν μία απόσταση 12 πόντων (22-34), αλλά οι Μακεδόνες αντεπιτέθηκαν και μείωσαν άμεσα στους τέσσερις πόντους (33-37). Πάντως το σύνολο του Μιχελάκου βρήκε εκ νέου τις λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ και έφτασε στο +14 (36-50), ωστόσο οι Καβαλιώτες περιόρισαν έστω και λίγο την ζημιά μετά από δύο τρίποντα του Μπόζη.

Ο οργανισμός της Αθήνας εκκίνησε φουριόζος το δεύτερο μέρος και έτρεξε ένα σερί 0-15, με συνέπεια να ξεφύγει με 23 πόντους (42-65) και να βάλει τις βάσεις για ένα εύκολο διπλό. Βέβαια, το συγκρότημα του Πενταζίδη δεν πέταξε λευκή πετσέτα και έκλεισε αρκετά την ψαλίδα μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (63-76). Στα επόμενα λεπτά ο Τρίτων πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι, πήρε διαφορά 19 πόντων (6-84 στο 34′) και καθάρισε την νίκη, η οποία ήρθε με άνετο τρόπο.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 42-50, 63-76, 79-95

ΠΗΓΗ: basketblog.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εlite League (20η αγ.): Πήραν τα ντέρμπι το Ψυχικό κι ο Ηρακλής, στοπ του Αγρινίου στον πρωτοπόρο στον Πανερυθραϊκό!

ALIVERIPRESS

Προορισμός Ταμείο…. η εκπομπή της Τετάρτης 10-1-2024

ALIVERIPRESS

Γ’ ΕΥΒΟΙΑΣ (1ος ‘Ομιλος ): Αίας Αλιβερίου-Α.Σ. Καρυστίας 55-64

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα