ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUEΡΟΗ

Elite League: Πήρε το ντέρμπι η Ελευθερούπολη, μεγάλη νίκη για Χ. Τρικούπη, λυτρωτής Κυρίτσης για Ερμή, σπουδαίο διπλό για Κόροιβο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Χ. Τρικούπης – Ψυχικό 76-64

Πανερυθραϊκός – Καβάλα 83-57

Τρίτων –  Αγρίνιο 73-67

Μεγαρίδα – Κόροιβος 79-87

Ελευθερούπολη – Μαρούσι 73-68

Ερμής Σχηματαρίου – Ηρακλής 87-85

Eλευθερούπολη – Μαρούσι 73-68: Πήραν το ντέρμπι οι Καβαλιώτες και παρέμειναν μόνοι δεύτεροι!

Το Μαρούσι μπορεί να επέστρεψε από το -13 του πρώτου μέρους, αλλά η Ελευθερούπολη ήταν ανώτερη στα τελευταία λεπτά του αγώνα και κατάφερε να επικρατήσει επί του Αμαρουσίου, με συνέπεια να κάνει το 1-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Επιπλέον η αρμάδα του  Κυριάκου Παπαδόπουλου ανέβηκε στο 13-6 κι έμεινε μόνη δεύτερη στην βαθμολογία, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 12-7, υπέστησαν την δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα, αλλά κράτησαν την διαφορά των 15 πόντων, με την οποία νίκησαν στον πρώτο γύρο.

Oι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο διάστημα του αγώνα και πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων (1-5), αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και για αρχή προσπέρασαν (8-7), ενώ λίγο πιο μετά έφτασαν στο +4 (15-11). Πάντως η τελευταία λέξη του δεκαλέπτου ανήκε στους “κιτρινόμαυρους”, που με αιχμή του δόρατος τους ψηλούς τους ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα (15-16). Οι Καβαλιώτες βρήκαν το χέρι τους από μακριά και με τρίποντα των Σκουλίδα και Ναούμη έτρεξαν ένα πάρα πολύ γρήγορο 7-0 κι αποσπάστηκαν με έξι πόντους (22-16), την στιγμή που με εύστοχη προσπάθεια του Hudson πήραν πλεονέκτημα δέκα πόντων (30-20). Mάλιστα το συγκρότημα του Παπαδόπουλου δεν περιορίστηκε εκεί και ξεμάκρυνε περαιτέρω (35-22), ωστόσο το Μαρούσι συμμάζεψε αρκετά την κατάσταση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (40-35).

Oι δύο “μονομάχοι” πλέον συμβάδιζαν στο σκορ (44-42), ενώ η αρμάδα του Σκαραφίγκα επέβαλε για τα καλά τον ρυθμό της και κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ μετά από αρκετή ώρα (48-51). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος, με τον ΓΣΕ να πηγαίνει στην τελική ευθεία του αγώνα με βραχεία κεφαλή (57-55). Οι ισοπαλίες κι οι εναλλαγές στο σκορ ήταν ένα μόνιμο φαινόμενο (62-62), εντούτοις οι γηπεδούχοι με οδηγό την πολύ σκληρή τους άμυνα πήραν αέρα πέντε πόντων (67-62) στο 36′, με την απάντηση του οργανισμού των Βορείων Προαστίων να είναι άμεση (67-65 στο 38′). Παρόλα αυτά οι Μακεδόνες δεν πτοήθηκαν και με τρίποντο του Γράβα ξέφυγαν με έξι πόντους στα 50” (72-66), με το Μαρούσι να μένειζωντανό χάρις σε ένα καλάθι του Καμαριανού (72-68) στα 37”, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει περαιτέρω.

Ερμής Σχηματαρίου – Ηρακλής 87-85: Ιστορική νίκη με από μηχανής θεό Κυρίτση για τους Βοιωτούς!

Ο Ερμής Σχηματαρίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο παιχνίδι με τον Ηρακλή (87-85), χάρις σε ένα τεράστιο καλάθι του Αλέξη Κυρίτση στα 2” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα του Οικονόμου πήρε μία ιστορικής σημασίας νίκη, ενώ αναρριχήθηκε και βαθμολογικά, αφού ανέβηκε στο 10-9. Στον αντίποδα ο Γηραιός στο πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στην τρίτη θητεία του Κώστα Μέξα, γνώρισε την τρίτη του ήττα σε τέσσερα παιχνίδια στον δεύτερο γύρο κι έτσι έπεσε στο 11-8, ενώ του στοίχισε σε μεγάλο βαθμό η απουσία του Taylor.

Χ. Τρικούπης – Ψυχικό 76-64: Τεράστια νίκη με ανατροπή για τους Αιτωλοακαρνάνες!

Ο Χ.Τρικούπης ξεκίνησε εφιαλτικά το παιχνίδι, όμως στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να “λυγίσει” και το Ψυχικό (76-64) στην πολύ ισχυρή έδρα του. Έτσι το συγκρότημα του Μούτσιου επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο κίτρινα φύλλα, ανέβηκε στο 9-9 και πήρε πολύ βαθιά βαθμολογική ανάσα, την ώρα που οι “σκιούροι” υποχώρησαν στο 11-8 κι έχασαν έδαφος ύστερα από την άνετη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην έτερη ομάδα του νομού.

Μεγαρίδα- Κόροιβος Αμαλιάδας 79-87: Τρομερό διπλό για τους Ήλειους!

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας παρά την οριακή εντός έδρας ήττα από τον Πανερυθραϊκό, απέδειξε πόσο καλά αποδίδει και μακριά από την έδρα του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί της Μεγαρίδας (79-87) σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ουσιαστικά το σύνολο του Κώστα Δελέγκου ανέβηκε στο 11-7, δείχνει να εδραιώνεται στις θέσεις των πλέι οφ, και πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, την στιγμή που η αρμάδα του Μάνταλου υποχώρησε στο 9-10 και δείχνει πως μπλέκει για τα καλά σε σενάρια συμμετοχής στα πλέι άουτ.

Τρίτων – Αγρίνιο 73-67: Επιστροφή στις νίκες για το σύνολο του Μιχελάκου!

Ο Τρίτων είδε το +19 του πρώτου μέρους να γίνεται μόλις +3 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, αλλά δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αγρινίου (73-67), με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από ένα διάστημα απραξίας λόγω κόβιντ και μετά από τρεις σερί ήττες. Η ομάδα του Μιχελάκου πλέον βρίσκεται στο 11-6 και παραμένει πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, την ώρα που το συγκρότημα του Πέρκου έπεσε στο 7-12 και εξακολουθεί να παλεύει για την παραμονή του.

Πανερυθραϊκός – Καβάλα 83-57: Απογευματινός περίπατος για τους “ερυθρολεύκους”

Ο Πανερυθραϊκός ανέβασε στροφές μετά το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης και επικράτησε με τεράστια ευκολία επί της Καβάλας (83-57), με αποτέλεσμα να ανέβει στο 14-5 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Πενταζίδη έπεσε στο 1-17 και πλέον η κατάσταση αναφορικά με το μέλλον της στην Elite League μοιάζει μη αναστρέψιμη.

ΠΗΓΗ: basketblog.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάσκετ: Οι διαιτητές και οι κομισάριοι Α2-Β Εθνική 3ος Όμιλος- Γ Εθνική 4ος όμιλος 11&12 Μαρτίου

ALIVERIPRESS

Β’ Εθνική – 3ος όμιλος (19η αγ.): Λύγισε τα Τρίκαλα ο Βίκος – ανάσα για Αναγέννηση και Γρεβενά

ALIVERIPRESS

Υποψηφιότητα Δήμου Αλιβερίου : ΠΙΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα