ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUEΡΟΗ

Eλευθερούπολη – Ερμής Σχηματαρίου 87-77: “Έπιασαν” κορυφή οι Καβαλιώτες!

Οι γηπεδούχοι λειτουργούσαν υποδειγματικά στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς πλεονέκτημα έξι πόντων (12-6), το οποίο δεν διευρυνόταν περαιτέρω, εξαιτίας της τρομερής απόδοσης που είχε ήδη πιάσει το “πολυβόλο” των φιλοξενουμένων Zach Bryant (οκτώ πόντοι). Σταδιακά η άμυνα αλλά κι η περιφερειακή ευστοχία των Καβαλιωτών βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, με συνέπεια να κλείσουν ονειρικά την πρώτη περίοδο (32-20) και να προβληματίσουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους τους, που δεν μπορούσαν να τους περιορίσουν.

Ο ρυθμός αναμενόμενα έπεσε, κάτι το οποίο δεν απέτρεψε το σύνολο του Παπαδόπουλου από το να διατηρεί διψήφια προβαδίσματα (37-24), που παρέμεναν σε πολύ υψηλά επίπεδα και στην συνέχεια (42-28). Πάντως ο ΓΣΕ προσπαθούσε να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο, για να βάλει γερά τις βάσεις για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα (49-33), όμως οι Βοιωτοί δεν έδειχναν αποφασισμένοι να τα παρατήσουν και πλησίασαν στους 11 (51-40) μετά από διαδοχικές εύστοχες προσπάθειες του Κυρίτση, την ώρα που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς να διαφοροποιηθεί κάτι (53-42).

Το παιχνίδι είχε πλέον την μορφή “μία σου και μία μου”, με τους γηπεδούχους να διατηρούν πάντα μία απόσταση 11 πόντων (59-48), που θα μπορούσε να είναι πιο ασφαλής αν ο Τάταρης δεν έκανε τόση μεγάλη ζημιά μέσα στην ρακέτα (έξι διαδοχικοί πόντοι). Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Οικονόμου προσπαθούσε να γίνει απειλητικό και μείωσε μετά από πολλή ώρα στους εννιά (63-54), ενώ λίγο αργότερα έκανε το παιχνίδι ντέρμπι (65-61) ύστερα από τρίποντο του Νάκη. Τελικά ο ΓΣΕ “ξεμπλόκαρε” κάπως επιθετικά και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” επτά πόντων (68-61), “σπάζοντας” το καλό μομέντουμ του Ερμή.

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου άφησε πίσω της για τα καλά το κακό διάστημα της τρίτης περιόδου πίσω της και αποκατέστησε το +10 (71-61), αλλά η απάντηση του Σχηματαρίου  ήταν κάτι παραπάνω από άμεση και δυναμική (71-66). Για ακόμη μία φορά ο φορμαρισμένος Hadson έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά σε μία κρίσιμη στιγμή για τους Καβαλιώτες (74-66), εντούτοις ο Zach Bryant πήρε στις πλάτες του την ομάδα του και την έφερε για πρώτη φορά σε απόσταση μίας κατοχής (76-73). Ένα προσωπικό κρεσέντο του Γράβα (οκτώ σερί πόντοι) έδωσε το δικαίωμα στην Ελευθερούπολη να ξεφύγει με εννιά (84-75), ενώ τα πάντα κρίθηκαν οριστικά με ένα γκολ – φάουλ του Robinson για το 87-77.

Τα δεκάλεπτα: 32-20, 53-42, 68-61, 87-77

ΠΗΓΗ : basketblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποδόσφαιρο Ευβοίας: Συγκεντρωτικά Αγώνες 14 & 15 Ιανουαρίου 2023

ALIVERIPRESS

Ποδόσφαιρο: Γ Εθνική 3ος – Α και Γ Ευβοίας Τετάρτη 12/04/2023

ALIVERIPRESS

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟ: Στατιστικά στοιχεία ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα