ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUEΡΟΗ

Εlite League : Μυθική ανατροπή παραμονής για την ΦΕΑ, πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή το Μαρούσι

ΗΦΕΑ επικράτησε στο ντέρμπι παραμονής επί του Αίαντα, ολοκληρώνοντας μία τεράστια ανατροπή. Από εκεί κι έπειτα το Μαρούσι πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Πανερυθραϊκό και ανέβηκε στην κορυφή, ενώ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησαν ο Κόροιβος και το Μεσολόγγι απέναντι σε Αγρίνιο και Καβάλα αντίστοιχα. Τέλος ο Παπάγος επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Μεγαρίδα, ενώ το Ψυχικό έσπασε την παράδοση και πέρασε με άνεση από το κλειστό της Πυρκάλ.

ΦΕΑ – Αίας Ευόσμου 89-86: Νικητές στο ντέρμπι παραμονής οι γηπεδούχοι με ανατροπάρα!

Η ΦΕΑ επέστρεψε από το -21 του πρώτου μέρους και το -14 του 36′ και  με διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά, αλλά και με πολλά λάθη από την μεριά του Αίαντα, κατάφερε να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσει στο ντέρμπι παραμονής. Με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Καρατζά ανέβηκε στο 5-10 και επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από τρεις σερί ήττες, ενώ στο ίδιο ρεκόρ βρίσκονται πλέον και οι Θεσσαλονικείς, που ήταν οι ιδανικοί αυτόχειρες της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και με δύο τρίποντα πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (2-8), το οποίο διεύρυναν περαιτέρω στην συνέχεια (8-15), Το συγκρότημα του Ζαφειρούδη εξακολουθούσε να είναι πολύ εύστοχο και με 8/9 έφτασε στο +9 (12-21), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον ίδιο τρόπο (15-24). Oι Θεσσαλονικείς κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές πήραν διψήφιο πλεονέκτημα (20-32), ενώ με οδηγό την τρομερή τους εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ αποσπάστηκαν με 19 (23-42) κι έβαλαν πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Μάλιστα το συγκρότημα του Ζαφειρούδη δεν έμεινε εκεί και ξεμάκρυνε περαιτέρω (31-52), την στιγμή που οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με το επίσης ηχηρό +17 (35-52).

To σύνολο του Καρατζά ήταν αποφασισμένο να αλλάξει το τσιπάκι και με οδηγό την εξαιρετική του άμυνα πλησίασε αρχικά στους 11 πόντους (47-58), ενώ ένα σπουδαίο τρίποντο του Γαρέζου έβαλε φωτιά στο παιχνίδι (56-64). Παρά το γεγονός ότι η ΦΕΑ κυριαρχούσε στο παρκέ σε εκείνο το σημείο, ο Αίας Ευόσμου πάγωσε τον ρυθμό και με ικανοποιητική διαχείριση πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με το θεωρητικά ασφαλές +12 (61-73). Η αθηναϊκή ομάδα προσπαθούσε να κάνει μία νέα αντεπίθεση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν φέρει για τα καλά το παιχνίδι στα μέτρα τους και πήραν διαφορά 14 πόντων (70-84) στο 36′ μετά από τρίποντο του Ναούμη. Από εκεί κι έπειτα το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην, καθότι οι “κυανέρυθροι” έτρεξαν για αρχή ένα σερί 7-0 σε λιγότερο από δύο λεπτά και μείωσαν στους επτά (77-84).

Οι Θεσσαλονικείς πήραν βαθιά ανάσα με δίποντο του Jefferson, με τον Καραχάλιο να απαντά για το 79-86 στο 38′. Ο ενθουσιασμός των Φιλαδελφειωτών κόπασε για 1,5 λεπτό, μέχρι ο Γαρέζος να διαμορφώνει το 82-86 στα 30” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Πάντως ο Αίας εξακολουθούσε να έχει την τύχη στα χέρια του, όμως ο Jefferson υπέπεσε σε λάθος και ο Καραλευθέρης έκανε το παιχνίδι ένα πραγματικό ντέρμπι (85-86), με 17” να απομένουν. Οι αυτοκτονικές τάσεις των “ερυθρολεύκων” δεν είχαν τελειωμό, με τον Κωνσταντινίδη να υποχρεώνεται σε νέο σφάλμα και τον Στεργιάκη να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να βάζει μπροστά την ομάδα του με τον ίδιο τρόπο (88-86). Παρά το σοκ οι φιλοξενούμενοι είχαν 8΄΄ στην διάθεσή τους, για να διορθώσουν την εις βάρος τους κατάσταση, εντούτοις για ακόμη μία φορά έχασαν την ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να κλέβουν την μπάλα και τον Καραλευθέρη να βάζει 1/2 βολές και να κλειδώνει την πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Καραχάλιος με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν επίσης οι Καραλευθέρης (24 πόντοι, έξι ασίστ), Γαρέζος (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Στεργιάκης (12 πόντοι και το μεγάλο σουτ στο τέλος). Στον αντίποδα στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκε η τετράδα Walker – Ναούμη – Jefferson – Κωνσταντινίδη με 17,16,16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Η στατιστική εικόνα του αγώνα ήταν εξαιρετικά μοιρασμένη, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο εύστοχοι (31/73 -28/56), αν κι έριξαν τα ποσοστά τους στο δεύτερο μέρος. Τέλος απόλυτη ισορροπία υπήρξε στα ριμπάουντ (35-35), την στιγμή που η ΦΕΑ ήταν ανώτερη στον τομέα της δημιουργίας (21/11 – 19/20).

Μαρούσι – Πανερυθραϊκός 76-69: Πήραν το ντέρμπι οι “κιτρινόμαυροι” κι έπιασαν κορυφή!

Το Μαρούσι ήταν ανώτερο στο δεύτερο μέρος και με αυτόν τον τρόπο επικράτησε επί του Πανερυθραϊκού (76-69) στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων, με αποτέλεσμα να τον φτάσει στο 10-5 και να πιάσει κορυφή, στην οποία θα παραμείνει αν ο Τρίτων ηττηθεί στο αυριανό ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο. Ακόμη το συγκρότημα του Σκαραφίγκα κέρδισε για πρώτη φορά εντός έδρας τους “ερυθρολεύκους”, μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στην Elite League.

Οι δύο άμυνες ήταν αρκετά προσεκτικές στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ισορροπημένος (8-9), κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, αφού αντίπαλες ήταν δύο ισοδύναμες ομάδες. Πάντως το σύνολο του Χουχουλή επέβαλε για τα καλά τον ρυθμό του στα επόμενα λεπτά και πήρε πλεονέκτημα επτά πόντων (11-18), την στιγμή που ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με τον ίδιο τρόπο (14-21). Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να ανακτούν τα ηνία του αγώνα και πλησίασαν στον πόντο (28-29), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανάσαναν βαθιά (28-33) έστω και προσωρινά. Οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν ξανά ταχύτητα και οδηγήθηκαν  στην ανάπαυλα με το πολύ οριακό -1 (34-35).

Ο Πανερυθραϊκός παρέμενε σταθερά στην πρωτοπορία του σκορ και στις πρώτες στιγμές του δευτέρου μέρους (38-42), αλλά δεν έμεινε πολύ με την χαρά αυτής της υπεροχής, διότι οι Μαρουσιώτες έτρεξαν ένα 11-0 και πήραν αέρα επτά πόντων (49-42). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ένα μικρό 0-5 (49-47), με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στην τελική ευθεία του αγώνα με το ισχνό +5 (52-47). Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος, αφού η Ερυθραία ισοφάρισε (52-52), αλλά δέχθηκε ένα μικρό 8-2 κι είδε εκ νέου την πλάτη των γηπεδούχων (60-54). Παρόλα αυτά οι παίκτες του Χουχουλή δεν τα παράτησαν και έφεραν πάλι το ματς στην απόλυτη ισορροπία (62-62 στο 35′), εντούτοις η αρμάδα του Σκαραφίγκα έδειξε πως διέθετε περισσότερες λύσεις κι ανάσες και με ένα κομβικό 9-2 διαμόρφωσε το 71-64 και έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή.

Από τους νικητές διακρίθηκε ο συνήθης ύποπτος Καμαριανός με 16 πόντους και επτά ριμπάουντ, ενώ τον συνεπικούρησαν οι Σταυρακούκας, Στασινός και Καψαλός με 14,12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά ο μόνος διψήφιος ήταν ο Καμπουρίδης με 10 πόντους, την ώρα που ο Ματαλιωτάκης έφτασε κοντά στο double – double με εννιά πόντους και εννιά ριμπάουντ. Τέλος η ήττα των “ερυθρολεύκων” μοιάζει παράδοξη βάσει στατιστικών, αφού σούταραν καλύτερα (27/70 -26/59), κέρδισαν την μάχη των ριμπάουντ (34-40), όμως τους στοίχισε η χειρότερη αναλογία ασίστ/λαθών (16/11 – 18/20).

Αμύντας – Ψυχικό 74-84: Δεύτερη σερί νίκη για τους “σκιούρους” και θετικό κλείσιμο του πρώτου γύρου!

Το Ψυχικό δεν προβληματίστηκε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα στον Αμύντα, με αποτέλεσμα να περάσει χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα από την Πυρκάλ, που ήταν μία δύσκολη έδρα γι’ αυτό. Έτσι το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα πέτυχε την δεύτερη σερί του νίκη και ανέβηκε στο 9-6, την ώρα που οι “πορτοκαλί” βυθίστηκαν ακόμη περισσότερο, αφού υποχώρησαν στο 4-11 και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο μέσα στην ζώνη του απευθείας υποβιβασμού.

Oι φιλοξενούμενοι ήταν μονίμως στην πρωτοπορία από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα (2-5, 3-8, 10-11), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 (14-18), ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Με οδηγό αυτό το ισχνό πλεονέκτημα, οι “κυανοκίτρινοι” ήθελαν να αποσπαστούν από τους αντιπάλους τους, κάτι το οποίο κατάφεραν, διότι αρχικά έφτασαν στο +8 (20-28) και λίγο αργότερα στο +13 (21-34). Το ένστικτο της επιβίωσης μίλησε για τους “πορτοκαλί” , που πήγαν στα αποδυτήρια με το απόλυτα διαχειρίσιμο (31-38).

Το σκηνικό του αγώνα παρέμενε ίδιο (37-43), αλλά κάπου εκεί τα δεδομένα του άλλαξαν άρδην, διότι το Ψυχικό έτρεξε ένα 0-10 και πήρε προβάδισμα 16 πόντων (37-53). Οι “σκίουροι” διατηρούσαν με άνεση αυτήν την ικανοποιητική απόσταση και πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με αέρα 11 πόντων (45-56). Στην τέταρτη περίοδο μίλησαν οι επιθέσεις των ομάδων, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Ρεμεντέλα, που πήραν διαφορά 18 πόντων (58-76) στο 37′, όμως στα εναπομείναντα λεπτά έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να περιορίσουν την έκταση της άνετης ήττας τους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο συνήθη ύποπτος Segu με 20 πόντους, ενώ άλλη μία μεστή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κουκάς με 10 πόντους και έξι ασίστ. Στην αντίπερα όχθη οι ηττημένοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Γκρέκα είδαν τον Γκάτζο να ξεχωρίζει με 15 πόντους και πέντε ασίστ, την ώρα που διψήφιος ήταν και ο Βαρδιάνος με 11 πόντους.  Τέλος οι φιλοξενούμενοι πήραν καλύτερο βαθμό στην ευστοχία (28/68-24/49), ήταν λίγο καλύτεροι στα ριμπάουντ (29-32), με συνέπεια να μην τους στοιχίσει η ανωτερότητα του Αμύντα στην δημιουργία (20/10 – 16/14).

Κόροιβος Αμαλιάδας – Αγρίνιο 71-63: Σημαντικό βήμα πλέι οφ για τους Ήλειους

Ο Κόροιβος ανέβασε στροφές από το δεύτερο ημίχρονο κι έπειτα, με συνέπεια να “λυγίσει” το Αγρίνιο με 71-63, παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τους ξένους του, εξαιτίας του χρονικού περιορισμού. Με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Δελέγκου ανέβηκε στο 9-6 και εδραιώθηκε μέσα στην οκτάδα, την στιγμή που το αξιόμαχο Αγρίνιο (έπαιξε για λίγο ο Lawton για τον ίδιο λόγο) επέστρεψε στα κίτρινα φύλλα, έπεσε στο 5-10 και εξακολουθεί να παλεύει για την παραμονή, έχοντας μία κρίσιμη τριάδα αγώνων με Καβάλα (εκτός), Μεσολόγγι (εντός), Ψυχικό (εντός) που θα κρίνει πολλά.

Οι Ήλειοι εκκίνησαν ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (9-5), ωστόσο στην συνέχεια οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν συνεχείς, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει στην ισοπαλία (20-20). Η άμυνα έκανε την διαφορά για τον Κόροιβο (κράτησε το Αγρίνιο μόλις στους 10 πόντους στην δεύτερη περίοδο), ο οποίος συντηρούσε μικρά προβαδίσματα (27-22) και τελικά πήγε στην ανάπαυλα με αέρα οκτώ πόντων (38-30). Οι φιλοξενούμενοι παρά την αστοχία τους σε βολές και εύκολα καλάθια προσπαθούσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και πλησίασαν στους τέσσερις (38-34), εντούτοις οι “κυανόλευκοι” περιόρισαν πάλι τα επιθετικά ατού τους και πήραν αέρα 11 πόντων (50-39), ενώ πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 12 πόντων (56-44). Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει για τα καλά τα πάνω τους και πήραν διαφορά 18 πόντων (66-48), με το σύνολο του Πέρκου να αντιδρά έστω και καθυστερημένα και να μειώνει στους επτά (68-61 στο 39′), αλλά να μην καταφέρνει κάτι παραπάνω μέχρι την κόρνα της λήξης.

Από την πλευρά του Κοροίβου εξαιρετικός ήταν ο Νίκος Καμάρας με 19 πόντους και έξι ριμπάουντ, την στιγμή που και το δίδυμο των center Bύρλα – Ιατρίδη βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα με 12 και εννιά και 11 και οκτώ πόντους και ριμπάουντ αντίστοιχα. Για τον ΑΟΑ σε διαμονιώδη κατάσταση βρέθηκε ο Τσούκας με 16 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Περικλής Μπαζίνας με 14 πόντους. Τέλος η επικράτηση των Ηλείων ήταν δίκαιη βάσει στατιστικής , καθότι ήταν πιο εύστοχοι (26/62 – 23/60), είχαν ελαφρώς καλύτερη αναλογία/ασίστ λαθών (12/14 – 15/18) και δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι έχασαν τα ριμπάουντ (38-41).

Παπάγος – Μεγαρίδα 79-74: Πήραν το ντέρμπι της Αττικής και έκλεισαν ιδανικά τον πρώτο γύρο οι “Στρατηγοί”

Ο Παπάγος ήταν πολύ αποτελεσματικός στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το εμπόδιο της πάντα πολύ σκληρής για να πεθάνει Μεγαρίδα (79-74). Αυτή ήταν η ένατη νίκη των “Στρατηγών” σε δεκαπέντε παιχνίδια και έτσι παραμένουν εντός οκτάδας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρά την ήττα από τους “κυανόλευκους” ολοκλήρωσαν αυτόν τον πρώτο γύρο με θετικό απολογισμό (8-7).

Οι δύο “μονομάχοι” συμβάδιζαν στο σκορ από τα αποδυτήρια (9-11), ενώ παρόμοιο ήταν το σκηνικό και με το κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου (24-22), στο οποίο κυριάρχησαν οι επιθέσεις, όπως αποδεικνύεται περίτρανα και από το σκορ. Ο χαρακτήρας του ντέρμπι παρέμενε αναλλοίωτος (29-28), με τους παίκτες του Κουρή να παίρνουν μία μικρή ανάσα (34-29), αλλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με “βραχεία κεφαλή” (39-38). Οι άμυνες “είχαν σφίξει” για τα καλά, κάτι το οποίο βάσει έκβασης της συνάντησης συνέφερε τους γηπεδούχους, που ξέφυγαν (48-41) με επτά για πρώτη φορά. Για ακόμη μία φορά η απάντηση των Μεγαριτών ήταν άμεση και πλησίασαν στους τρεις (51-48), εντούτοις ο Παπάγος πάτησε το πόδι στο γκάζι και ξεμάκρυνε με 12 πόντους (68-56). Το συγκρότημα του Μαντάλου δεν τα παράτησε και με τρίποντο του Γερομιχαλού έφερε τον αγώνα σε απόσταση αναπνοής (72-69 στο 38′), όμως ένα τρίποντο του Γεωργοπαπαδάκου στην επόμενη κατοχή έγραψε το 75-69 και καθόρισε τον τελικό νικητή.

Για τους νικητές ο πολυτιμότερος παίκτης ήταν για ακόμη μία φορά ο Tyler Peterson με 17 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μαράκης με 11 πόντους και επτά ασίστ. Στον αντίποδα όλα τα λεφτά ήταν ξανά ο Γερομιχαλός με 21 πόντους, με κανέναν άλλον παίκτη να μην ξεπερνά το φράγμα των 10 πόντων. Τέλος οι “Στρατηγοί” ήταν πιο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα (28/63 -24/66), πήραν ξεκάθαρα την μάχη των ριμπάουντ, ενώ η ελαφριά ανωτερότητα των φιλοξενουμένων στην δημιουργία (22/19 – 18/11) δεν τους στοίχισε το ένατο ροζ φύλλο σε 15 αγωνιστικές.

X. Tρικούπης – Καβάλα 80-73: Τρίτη σερί νίκη και θετικό ρεκόρ για τους Αιτωλοακαρνάνες!

Ο Χ.Τρικούπης εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Johnson και τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Webster, με αποτέλεσμα να επικρατήσει άνετα επί της Καβάλας (80-73), να πετύχει την τρίτη διαδοχική του νίκη και να ανέβει στο εξαιρετικό 8-7, που του δίνει το δικαίωμα να “κοιτάζει” προς τα play – off. Στον αντίποδα το σύνολο του Πενταζίδη υπέστη μία φυσιολογική ήττα δεδομένων των συνθηκών, υποχώρησε στο 1-14 και πλέον στρέφει το βλέμμα του στον εντός έδρας τελικό με το Αγρίνιο.

Το συγκρότημα του Η. Μούτσιου όπως συνήθως έδωσε έμφαση στην άμυνα κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του (14-8), όμως το σύνολο του Πενταζίδη παρά τα προβλήματα που προαναφέραμε πλησίασε στους τρεις (18-15). Οι Αιτωλοακαρνάνες προσπαθούσαν να ξεμακρύνουν και να βάλουν τις βάσεις για την νίκη, όμως οι Μακεδόνες είχαν γίνει στενός κορσές και μάλιστα ισοφάρισαν (27-27). Πάντως το Μεσολόγγι κατάφερε να μείνει στην πρωτοπορία και πήγε στην ανάπαυλα με ένα ισχνό προβάδισμα πέντε πόντων (38-33). Οι γηπεδούχοι επέβαλαν σιγά – σιγά τον ρυθμό τους και πήραν για πρώτη φορά διψήφια απόσταση (46-36), εντούτοις οι “αργοναύτες” δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και έκλεισαν την ψαλίδα στους τέσσερις (48-44). Παρόλα αυτά οι Μεσολογγίτες κυριάρχησαν εκ νέου και αποκατέστησαν το +10 (57-47), την στιγμή που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” οκτώ πόντων (58-50). Από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι πάτησαν κι άλλο το πόδι στο γκάζι πήραν διαφορά 14 πόντων (72-58 στο 35′) και κλείδωσαν την νίκη.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο Κουρουπάκης με 20 πόντους και οκτώ ριμπαόυντ, με τον Χουχούμη να βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική ημέρα με 17 πόντους και 7/14 σουτ. Από την άλλη απόντος του Johnson στην ζώνη του λυκόφωτος βρέθηκε η δυάδα Μπόζη και Απαζίδη με 18 και 13 πόντους αντίστοιχα.  Τέλος οι ηττημένοι ήταν αρκετά πιο εύστοχοι (26/64 – 28/63), όμως πλήρωσαν την απώλεια των ριμπάουντ (41-34) και το χειρότερο ratio ασίστ/λαθών (14/8-14/14).


Αναλυτικά η 15η αγωνιστική

Σάββατο 28 Ιανουαρίου

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αίας Ευόσμου 89-86

Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα 80-73

Παπάγου-Μεγαρίδα 79-74

Μαρούσι-Πανερυθραϊκός 76-69

Αμύντας-Ψυχικό 74-84

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αγρίνιο 71-63

Ελευθερούπολη-Ερμής Σχηματαρίου ΑΝΑΒΟΛΗ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου

15:00 Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Τρίτων (κεκλεισμένων των θυρών)

*ζωντανά από τα συνεργαζόμενα τηλεοπτικά δίκτυα και από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Αίας Ευόσμου 89-86

Διαιτητές: Κανελλόπουλος-Σκανδαλάκης-Ασλανίδης (Μωϋσιάδης)

Δεκάλεπτα: 15-24, 35-52, 61-73, 89-86

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης 8 (2), Στεργιάκης 12 (2), Κοντός, Ζήρος, Λίτσος, Καραχάλιος 17, Δεϊμέζης 2, Καραλευθέρης 14 (4), Γαρέζος 20 (5), Δρόσος 6.

Αίας Ευόσμου (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον 15 (1), Γουόκερ 17 (2), Ναούμης 16 (3), Πετράκης 2, Κωνσταντινίδης 15 (3), Πετανίδης 3, Δεληγεώργης, Καραγιαννίδης 17 (3), Μπαλτζόπουλος 1.

Κόροιβος Αμαλιάδας-Αγρίνιο 71-63

Διαιτητές: Αναστόπουλος-Σπυρόπουλος-Νάστος (Γιαλικάρης)

Δεκάλεπτα: 20-20, 38-30, 56-44, 71-63

Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Νοέας 7 (1), Καμάρας 19 (1), Ερμείδης 5, Σιδηροηλίας 4, Κατσαβόπουλος, Ιατρίδης 11 (3), Μαστόρος 8 (1), Κοντόπουλος, Ρουμελιώτης 5 (1), Βύρλας 12.

Αγρίνιο (Πέρκος): Νικολαΐδης 7 (1), Καβαλιαράκης 3, Ντουζίδης, Π. Μπαζίνας 14 (2), Καφέζας 2, Τσούκας 16 (4), Τσουργιάννης 5, Κυριλής 3 (1), Λότον 3, Θ. Μπαζίνας 8 (2), Μπαρδάκας 2.

Χαρίλαος Τρικούπης-Καβάλα 80-73

Διαιτητές: Ελευθεριάδης-Παζώλης-Παπαγεωργίου Κ. (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 18-15, 38-33, 58-50, 80-73

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 17 (3), Φενέρ 11 (2), Δημητρακόπουλος 4, Μανιάς 1, Τόλα 5, Ερμείδης 6 (2), Μολφέτας 10 (2), Κουρουπάκης 20, Καραγεωργίου 5 (1), Νάνος 1.

Καβάλα (Πενταζίδης): Μπόζης 18 (2), Πουλιανίτης 9, Κριζέας 6 (2), Απαζίδης 13 (3), Πρίφτης 6 (2), Πεχλιβανίδης 10 (2), Ταχυρίδης 5, Γουέμπστερ 3, Τσέλλος 3 (1).

Αμύντας-Ψυχικό 74-84

Διαιτητές: Σώμος-Κωνσταντινόπουλος-Αναστασίου (Ζώης)

Δεκάλεπτα: 14-18, 31-38, 45-56, 74-84

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου 3 (1), Δαμιανός 5, Τοπάλλι 7, Σιούντρης 8 (2), Βαρδιάνος, 11 (1) Λιακόπουλος 9, Κουκουνιάς 6 (1), Γιούση 4, Γκάτζο 15 (3), Δόξας 4, Καλογερίας 2.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 4, Κουκάς 10 (2), Σεγκού 20 (4), Παπανικολάου 4, Αμβράζης 4, Μαλέλης 8 (2), Παύλος 11 (2), Αθανασούλας 12 (3), Αναστασόπουλος, Αναγνωστόπουλος 2, Τσόχλας 7 (1), Οκεκουόγεν 2.

Παπάγου-Μεγαρίδα 79-74

Διαιτητές: Τσώνος-Καλογερόπουλος Φ.-Κονταράτος (Κυρτάτας)

Δεκάλεπτα: 24-22, 39-38, 51-48, 79-74

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 2, Γεωργοπαπαδάκος 11 (3), Σανδραμάνης 7 (1), Καρούζος 5, Μαράκης 11, Σολωμός 2, Μπέλη 3 (1), Τζουγκαράκης 11, Καρακώστας 5 (1), Μπαλός 4, Πίτερσον 17 (1).

Μεγαρίδα (Μάνταλος): Παλαιοχωρίτης 5 (1), Γκάτζιας 9 (1), Παπαγιάννης 8, Γερομιχαλός 21 (1), Ντουμπίνσκι 3, Καλλινικίδης 4, Γεωργαλάς 4, Μότλεϊ 8, Πολυτάρχου 9 (3), Ζαρκαδούλας 3 (1).

Μαρούσι-Πανερυθραϊκός 76-69

Διαιτητές: Θεονάς-Θεοδωρόπουλος-Τεφτίκης (Ντάβαρης)

Δεκάλεπτα: 14-21, 34-35, 52-47, 76-69

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Παπαδημητρίου 3 (1), Καψαλός 10 (2), Στασινός 8, Θεοδώρου 12 (4), Ξύδας 8 (2), Γουντς 3, Καμαριανός 16 (3), Παπαγεωργόπουλος, Μιχαλούτσος 2, Σταυρακούκας 14 (1).

Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς, Καλλιανιώτης 7 (1), Παπαδημητρίου 2, Κωστόπουλος 5 (1), Μωραΐτης 8, Καμπουρίδης 10 (1), Μερμίγκης, Αρνόκουρος 7, Οικονομόπουλος 8 (1), Σταματογιάννης 6 (2), Ματαλιωτάκης 9 (1), Ευστρατίου 7 (1).

Βαθμολογία

1. Μαρούσι 25 (10-5)

2. Πανερυθραϊκός 25 (10-5)

3. Τρίτων 24 (10-4) σε 14 αγώνες

4. Παπάγου 24 (9-6)

5. Ψυχικό 24 (9-6)

6. Κόροιβος Αμαλιάδας 24 (9-6)

7. Ελευθερούπολη 23 (9-5) σε 14 αγώνες

8. Μεγαρίδα 23 (8-7)


9. Χαρίλαος Τρικούπης 23 (8-7)

10. Ερμής Σχηματαρίου 21 (7-7) σε 14 αγώνες


11. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 20 (9-5) * σε 14 αγώνες

12. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 20 (5-10)

13. Αίας Ευόσμου 20 (5-10)

14. Αγρίνιο 20 (5-10)


15. Αμύντας 19 (4-11)

16. Καβάλα 16 (1-14)

*Έχει αφαίρεση τριών βαθμών

*Οι πρώτοι οκτώ μπαίνουν πλέι οφ, οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 συμμετέχουν στα πλέι άουτ και οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική

Επόμενη αγωνιστική (16η)

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Ερμής Σχηματαρίου

Παπάγου-Αίας Ευόσμου

Μαρούσι-Μεγαρίδα

Ηρακλής ΚΑΕ 2022-Πανερυθραϊκός

Αμύντας-Τρίτων

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ψυχικό

Καβάλα-Αγρίνιο

Χαρίλαος Τρικούπης-Ελευθερούπολη

ΠΗΓΗ : www.bpasketblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

VIDEO – Κέφι, χορός, φαγητό και βεγγαλικά στη Γιορτή του Ψαρρα στο Πευκί

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ Εύβοια : Αγώνες Σαββατοκύριακο 06 & 07 Μαϊου 2023

ALIVERIPRESS

Μπάσκετ B Εθνική Playoffs (Βορράς): Τα ζευγάρια των τελικών

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα