ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑ Β’ ΕΘΝΙΚΗΡΟΗ

Β’ Εθνική – 3ος όμιλος (13η αγ.): Τεράστια νίκη για Δόξα επί του Βίκου – ξέφυγαν στο τέλος Έσπερος και Φίλιππος

Αρχίζει και συνέρχεται ο Έσπερος! Ο εξαιρετικά ανανεωμένος και βελτιωμένος κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο Έσπερος -μετά την βαριά ήττα από τον Βίκο στα Ιωάννινα λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα- βρίσκει και πάλι τα πατήματά του στα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής, με την ομάδα της Λαμίας να λυγίζει πολύ δύσκολα και το εμπόδιο του -επίσης ανανεωμένου- Πρωτέα Γρεβενών με 85-74 για την 13η αγωνιστική με αποτέλεσμα να κάνει το 2/2 εντός του νέου έτους και παραμένοντας φυσικά εντός της πρώτης τετράδας του βαθμολογικού πίνακα.

Σειρά παίρνει πια για το σύνολο της Λαμίας -που δεν είχε καταφέρει μέχρι και το ημίχρονο να ξεφύγει επουδενί κόντρα στον Πρωτέα (24-24 στο 10′, 40-45 στο 20′)- μια σειρά κόντρα σε σχετικά βατά εμπόδια (με Ναύαρχο Βότση εκτός έδρας στις 21/1 και με Αναγέννηση Καρδίτσας εντός έδρας στις 28/1) πριν και το μεγάλο τεστ με τα Τρίκαλα στη Θεσσαλία για το πρώτο πραγματικά σπουδαίο ματς της στο δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα Γρεβενά, σίγουρα μια ήττα δεν είναι ποτέ ευχάριστο συναίσθημα, αλλά τόσο η τρανή διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των αποψινών αντιπάλων όσο και η δύσκολη συνέχεια με Φίλιππο Βέροιας (εντός έδρας), Δόξα Λευκάδας (εκτός έδρας) και Βίκο Ιωαννίνων (εντός έδρας) δεν αφήνουν περιθώρια για δάκρυα.

Ανακτάει τη ψυχολογία του ο Φίλιππος! Ο Φίλιππος Βέροιας, μετά από τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς που επέφεραν αισθητή πτώση στο βαθμολογικό πίνακα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής, κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά εντός του νέου έτους σε ροζ φύλλο μετά και τη νίκη του με 80-67 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Μπορεί το εν λόγω αποτέλεσμα να μην προκαλεί απορία, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τη μάχη της τετράδας να είχε ξεφύγει κατά ένα ματς καθαρά από Νίκη Βόλου και Δόξα Λευκάδας -αλλά και τρία ματς καθαρά από τον 3ο Εσπερο Λαμίας- ήταν ένα βράδυ που το χρειαζόταν πολύ ο Φίλιππος προκειμένου να πιέσει όσο μπορεί για τα Playoffs.

Μάλιστα, ακολουθώντας το πρόγραμμα του Έσπερου Λαμίας, έχει μπροστά του επίσης ένα σχετικά βατό πρόγραμμα κόντρα σε Πρωτέα Γρεβενών (εκτός έδρας), Ναύαρχο Βότση (εντός έδρας) και Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός έδρας) με στόχο φυσικά τους έξι βαθμούς που σε συνδυασμό με κάποια ρεπό ή στραβοπατήματα των άμεσων ανταγωνιστών του θα φέρουν την ομάδα της Ημαθίας είτε στην τετράδα είτε στην αποφυγή των Playouts.

Όσον αφορά τον Βόλο, μετά και τις δύο ήττες του εντός του 2022 έχει εξασφαλίσει σίγουρα αρνητικό πρόσημο στο ρεκόρ του μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τον συνδυασμό των 10 ηττών σε ισάριθμα ματς και του δύσκολου προγράμματος με Δόξα Λευκάδας (εντός έδρας) και Βίκο Ιωαννίνων (εκτός έδρας) να μην δείχνει άμεσα φως στο τούνελ…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/1

Δόξα Λευκάδας – Βίκος Ιωαννίνων 71-62
Φίλιππος Βέροιας – Ολυμπιακός Βόλου 80-67
Έσπερος Λαμίας – Πρωτέας Γρεβενών 85-74
Νίκη Βόλου – Ναύαρχος Βότσης 71-45

ΠΗΓΗ: basketblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ Ποδοσφαίρου & Μπάσκετ 18/12/2022

ALIVERIPRESS

Γ’ Ευβοίας 2ος όμιλος Βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική

ALIVERIPRESS

Αλιβέρι: Την ερχόμενη  Κυριακή 18/12/2022 αρχίζει το εορταστικό ωράριο  

ALIVERIPRESS

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα